Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai turizmus

Mátrai turizmus

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyógy- és egészségturizmus témájában tartottak Nemzetközi Tudományos Konferenciát Parádsasváron. Az esemény célja az volt, hogy olyan javaslatok szülessenek és fejlesztések valósuljanak meg, melyek nagyban hozzájárulnak a mátrai turizmus fellendítéséhez. A konferencián két díszoklevelet is átadtak a Mátravidék fejlesztésének elismeréseként, melyeket Báryné dr. Gál Edit a Mátra Múzeum igazgatója, valamint Palik Tibor, az Oxygen Adrenalin Park tulajdonosa vehetett át.

Idén főként a vidéki turizmus volt a témája a Parádsasváron tartott tudományos konferenciának, ugyanis a városokban túl nagy a telítettség, ezért javaslatokat tettek arra vonatkozóan, hogy milyen eszközökkel lehetne vidékre terelni a turistákat. Zsarnóczky Martin a konferencia szervezője azt mondja, hogy turisztikai szempontból a Mátra előnyös helyzetben van.

– Egy-egy hétvégén 4000 fő turista látogató jön el, ennek egy hátránya van az, hogy 1 napra jönnek. A cél az, hogy ezt meghosszabbítsuk, ez egy állandó cél, nem egy mostani cél, de talán ennek a túl turizmusnak lehet ez egy eredménye – fogalmazott.

Idén díszoklevelet adtak át azoknak, akik sokat tettek annak érdekében, hogy a Mátra látogatottsága egyre magasabb szintet érjen el. A két díjazott Báryné dr. Gál Edit a Mátra Múzeum igazgatója és Palik Tibor az Oxygen Adrenalin Park tulajdonosa volt.

Zsarnóczky Martin kiemelte: a mátrai turizmus fellendült és ehhez ők is szeretnének hozzájárulni.

– Szeretnénk egy olyan mátrai bázist kialakítani a mi programunk szerint, amikor az akadálymentes turisták vagy az egyéb fogyatékossággal élők idejöhetnek és kész eszközöket helyben tudnak bérelni és igénybe venni, tehát egy óriási problémát tudunk ezzel megoldani, hiszen helyben elérhetők lesznek az eszközök, nem kell, hogy ezeket ide szállítsák és terveink szerint ez nagyban hozzá fogja segíteni majd az akadálymentes turizmust a Mátrában – fejtette ki.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának képviselői az eseményen szintén két elismerést adtak át, melyeket Zsarnóczky Martin, valamint Holló Henrik, Parádsasvár polgármestere vehetett át, az akadálymentes turizmus programért.


Tovább az archívumra