Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A be- és elvándorlásról

A be- és elvándorlásról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hatalmas probléma a migráció, ezért szükség van határőrökre, ugyancsak gondot okoz az elvándorlás is, hiszen több mint 600 ezer ember hagyta már el hazánkat – Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót Gyöngyösön, ahol ismertette a Jobbik Európa Parlamenti programjait. Kiemelte: a korrupciót fel kell számolni, a jelenlegi gazdaságpolitikával pedig szakítani kell.

„Soha nem látott tétje van az Európa parlamenti választásoknak, hiszen számos kérdés dől majd el. Maradunk Európában vagy mi lesz Magyarország sorsa?” – tette fel a kérdést Dudás Róbert, a Jobbik választókerületi elnöke a gyöngyösi sajtótájékoztatón.

Gyöngyösi Márton frakcióvezető, országjáró körútjának keretében érkezett a városba, ahol ismertette a Jobbik programját, kiemelte: most arról kell dönteni, hogy megengedjük-e, hogy Magyarországot kivezessék az Európai Unióból.

– Ez nem túlzás, hiszen ma már az Európai Unióban arról tanácskoznak, hogy Magyarországot a szavazati jogától megfosszák az Európai Tanácsban, az Európai Uniós forrásokat, amelyek a magyar állampolgároknak járnak, azokat befagyasszák, és egyes vezetők már arról értekeznek, hogy Magyarországot a jogállamiság korlátozása és felszámolása miatt a schengeni övezetből ki kell zárni – magyarázta.

Ez azt mutatja, hogy a nemzeti érdekérvényesítés különösen nehéz lesz a következő években – tette hozzá. A migráció kérdésével kapcsolatban leszögezte: nem csak szavakkal, hanem tettekkel is szeretnének tenni a megállításáért. Fontos a határzár, de szükség van határőrökre is.

– ’16-ban és ’17-ben, tehát a déli határzár megépítését követően, közel 15 ezer illegális migráns lépte át az osztrák-magyar határt, ami jól mutatja azt, hogy a déli határzár nem nyújt teljes biztonságot Magyarország és Európa számára, ezért fontos az, hogy a határőrséggel, a határőrség visszaállításával védjük meg Magyarországot és Európát – fűzte hozzá.

Nem csak a migráció jelent problémát, hanem az elvándorlás is, hiszen több mint 600 ezer ember hagyta már el hazánkat, és további 400 ezer fiatal készül külföldre vándorolni – emelte ki.


Tovább az archívumra