Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kapacitásbővítés

Kapacitásbővítés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Letették a MIAS Hungary Kft. új, 8300 négyzetméteres gyártócsarnokának alapkövét Gyöngyösön. A német vállalat kapacitásbővítő beruházást hajt végre, közel 2,5 millió eurós vissza nem térítendő állami támogatás bevonásával. A gyártócsarnok ünnepélyes alapkőletételén részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Közel 30 év magyarországi jelenlét után a MIAS Group 16,90 millió eurós kapacitásbővítő beruházásba kezdett Gyöngyösön. A MÁTRA Gépipari Kft-ként alakult magyarországi leányvállalat ma már MIAS Hungary Kft-ként ismert. A cég fő tevékenysége az automatizált logisztikai polcrakodó gépek gyártása. A 8.300 m2 új gyártócsarnok, 60 új munkahelyet is teremt- mondta az ünnepségen a német cég igazgatósági tagja.

– Kis cégként kezdtük, ma már 115 embert foglalkozatunk. Folyamatosan növekedünk itt Gyöngyösön, az új gyártócsarnokkal meg tudjuk kétszerezni gyártókapacitásunkat, és a 115 munkahely megőrzése mellett, 60 új munkahelyet teremtünk, jól képzett szakemberekre van szükségünk – fogalmazott Christian Erlach.

Ez az alapkőletétel rendkívül jó alkalom, hogy a magyar gazdaság teljesítményét értékeljük – mondta az ünnepségen részt vevő Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. Az idei év első 3 hónapjában a magyar gazdaság 5,2 százalékos növekedési ütemet tudott felmutatni – mondta beszédében.

– Ennek a növekedésnek biztos alapot ad a tény, hogy egy esztendő alatt 100 ezer új munkahely jött létre Magyarországon, hogy 25,5%-kal nőttek a beruházások, 6,4 %-kal nőtt az export teljesítmény hogy 8,5 %-kal nőttek átlagosan a fizetések – fogalmazott a miniszter.

Ezek a százalékok minden magyar ember, minden itt termelő és szolgáltató vállalat dícsérete – tette hozzá. Az 5,4 milliárd Ft értékű beruházáshoz Magyarország kormánya 775 millió Ft vissza nem térintendő támogatást biztosít. A bővítésnek köszönhetően, a jövőben az évi 150 targonca helyett 300-at tudnak majd itt gyártani, amik akár 44 méter magasságban is el tudnak helyezni egy tonnányi árut.

– Ez a beruházás a magyar gépiparnak is újabb lendületet fog adni, ami 2018-ban 6 százalékkal tudott növekedni, az idei év első negyedévében 10 százalékos növekedéssel tudta aládúcolni a gazdasági növekedést – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter elismerését fejezte ki a gyöngyösieknek, hogy ide hozta a németországi anyavállalat ezt a beruházást is, ugyanis Németország első számú gazdasági partnerünk – tette hozzá. Az új gyártócsarnokot a tervek szerint 2020 áprilisában adják át és kezdi meg a működést.


Tovább az archívumra