Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Döntések és megemlékezések

Döntések és megemlékezések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ideiglenes ügyvezető irányítja a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.-t a jelenlegi ügyvezető felmondását követően egy új pályázat elbírálásáig – egyebek mellett erről is döntött májusi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely tárgyalt a helyi tömegközlekedés jövőjéről is.

A képviselő-testület májusi ülésén elfogadta Ábry Zoltán, a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetőjének felmondását. A cégvezető június 24-i hatállyal benyújtott felmondását azzal indokolta, hogy nem tudta megszerezni a kellő bizalmat a kulturális élet szereplői, a városi közvélemény körében, ezért úgy véli, hogy egy más munkamódszerrel dolgozó ügyvezető nagyobb eséllyel valósíthatja meg a fenntartó által elvárt célokat. A testület miután elfogadta az ügyvezető felmondását, úgy döntött, pályázatot ír ki a poszt betöltésére, annak elbírálásáig pedig Nagy Andreát, az eddigi igazgatóhelyettest bízza meg az ügyvezetői feladatokkal a zavartalan ügymenet érdekében.

A grémium úgy döntött, egy évvel, 2020 december végéig meghosszabbítja szerződését a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel, a szerződés részeleteiről pedig a júniusi ülésen egyeztetnek majd a képviselők, akik elfogadták azt a javaslatot, hogy az autóbuszon váltott menetjegyek ára a jelenlegi 305 forintról 300 forintra csökkenjen.

Az ülés egyperces néma főhajtással kezdődött a városháza dísztermében. A gyöngyösi képviselő-testület tagjai a tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori képviselő, Tőkés László előtt tisztelegtek, aki négy cikluson át volt a testület tagja az SZDSZ színeiben. Tőkés László aktív közéleti szerepet töltött be a városban, ő volt a Játék Határok Nélkül című nemzetközi televíziós vetélkedőben indult gyöngyösi csapat vezetője. A testület a budapesti hajókatasztrófa áldozatairól is megemlékezett.

A napirenden szereplő előterjesztések tárgyalása előtt Dr. Bekecs Andrea, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője kért szólt, aki elköszönt a grémiumtól, hiszen a jövőben a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatói feladatait látja el. Dr. Bekecs Andrea a járások 2013-as felállása óta vezette a Gyöngyösi Járási Hivatal szervezetét, és mint kiemelte, kitűnő szakmai kapcsolatot ápolt a gyöngyösi önkormányzat vezetőivel.

Balogh Tibor rendőr ezredes, gyöngyösi rendőrkapitány is elköszönt a grémiumtól, ő április 1-jétől megyei rendőrfőkapitány-helyettesi pozícióban látja el szolgálatát. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetését Juhász János rendőr ezredes veszi át. A kapitányság az előző évről szóló közbiztonsági beszámolót is a grémium elé tárta, amely el is fogadta azt, csakúgy, mint a járási tisztifőorvos, a lakosság egészségügyi állapotának 2018-as helyzetéről szóló beszámolóját.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság