Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 19. századi piac

19. századi piac

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

11. alkalommal rendezte meg idén a XIX. századi piacot Gyöngyös Város Barátainak Köre a Városnap keretében, Gyöngyös Fő terén. A rendezvény díszvendége idén Domoszló volt, de Varsány és Kézdivásárhely küldöttsége is bemutatkozott, valamint először rendezték meg a XIX. századi divatbemutatót és versenyt is.

Több mint 400 korhű ruhába és népviseletbe öltözött civil vonult fel a Városnapon az Orcy kerttől a Fő térig, ahol Hiesz György polgármester nyitotta meg a piacot. Először Gyöngyös város megalapításának 675. évfordulóján 2009-ben rendezte meg Gyöngyös Város Barátainak Köre a XIX. századi piacot hagyományteremtő szándékkal, amely mára városunk egyik legnagyobb ünnepévé vált.

A rendezvény díszvendége idén Domoszló volt, a település polgármestere a színpadon röviden bemutatta a falu történetét, fellépett többek között a Margaréta óvoda is, a Fő téri sátrakban pedig bárki megkóstolhatta a híres domoszlói lagzis kalácsot és a vakcsirkét is.

A vadásztársaság bemutatta a Domoszlón lőtt trófeákat és azt is megtekinthették a résztvevők, hogy hogyan készülnek a szőttes pokrócok. Az idei Városnapon első ízben rendeztek jelmezversenyt, a közönség szavazati alapján az első három legtöbb szavazatot begyűjtő korhű ruházat viselője, értékes képzőművészeti alkotásokban részesült.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés