Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felmondott az igazgató

Felmondott az igazgató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Alig egy év elteltével felmondott Ábry Zoltán, a Mátra Művelődési Központ tavaly kinevezett igazgatója. Az okokról és arról, hogyan működik tovább az intézmény, a város vezetőivel beszélgettünk.

Épp csak túl voltak a Bornapok értékelésén, amikor mindenkit váratlanul ért a bejelentés: lemond Ábry Zoltán, a Művelődési Központ tavaly kinevezett igazgatója. Személye új lendületet és irányt adott az intézménynek, de az is tagadhatatlan, hogy az elmúlt időszak nem volt konfliktusmentes – mondják a város vezetői.

A Jobbik azt kifogásolta, hogy tavaly gyorsan zajlott a kiválasztási-kinevezési folyamat, nem volt igazi versenyhelyzet.

Tatár László azt mondja, a dinamikus vezetés látható irányt adott az intézménynek és hosszútávon ők is ezt szeretnék látni, így ennek szellemében támogatnák az új vezető kiválasztását.

Az új vezetői pályázatot várhatóan hamarosan kiírják, a döntés azonban már minden bizonnyal az ősszel megalakuló új testület feladata lesz. Addig Nagy Andrea, az intézmény korábbi igazgatóhelyettese lesz a megbízott vezető.

Arról is szó esett, hogy egy technikai hiba miatt kimaradtak az idei támogatási keretből a költségvetés tárgyalásakor a helyi művészeti csoportok, de egy mostani döntéssel orvosolták ezt a problémát és 5,3 millió forintot osztanak szét közöttük.


Tovább az archívumra