Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Április 24-e a Közöd Nap, az önkéntes fiatalok napja

Április 24-e a Közöd Nap, az önkéntes fiatalok napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Ifjúsági és Diákiroda kezdeményezésére itteni diákok is csatlakoztak az egynapos segítő akcióhoz. Ott segítettek, ahol valóban szükség volt rájuk. Mivel az Egressy Béni Általános Iskola kerítésének felújítására már nem futja a pályázati pénzből, a diákok festették azt ki.

Festik az Egressy Béni Általános Iskola kerítését. Igaz, nem szakemberek, hanem diákönkéntesek. A Gyöngyösi Ifjúsági és Diákiroda kereste meg az önkormányzatot, hogy a Közöd Napon valamilyen önkéntes munkát szívesen vállalnának. Felvetődött a parkgondozás és a graffitik eltüntetése is, végül a kerítésfestés mellett döntöttek.
Vannak, akik csak most sajátították el a festés fogásait, és vannak, akik már haladónak számítanak. Szabó Sándor szerint azonban a végeredmény nem kétséges, hogy jó lesz.
Ezt a kerítést a legtöbb diák most először látta, hisz nem ebbe az iskolába jár. Mégis mindannyian úgy érzik, KÖZÜK van ehhez a kerítéshez.
A segítő munkára eredetileg 25-30 diák jelentkezett, s több mint 20-an el is mentek. A munkakedvet fokozta, hogy a résztvevők között 3 db mp4-es lejátszót is kisorsolnak, melyeket az Ifjúsági és Diákfórum ajánlott fel. A szervezők abban bíznak, hogy a jövő évi Közöd Napon még több diákot sikerül mozgósítaniuk.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-04-27 )

Tovább az archívumra