Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb támogatás

Újabb támogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy millió forint értékben vásárolt tisztító- és fertőtlenítőszereket a jászárokszállási önkormányzat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. Elsősorban kézfertőtlenítő és takarítószereket vettek, de egy közel 900 ezer értékű speciális takarítógépet is kapott az intézmény.

Platós kisteherautóval érkezett az az adomány, amit a jászárokszállási önkormányzat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak vásárolt. A város nem először támogatja a kórházat, hiszen két évvel ezelőtt 2,5 millió, majd tavaly 4 millió forint értékben vásároltak tisztítószereket.

– Harmadik éve hozzuk az adományunkat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. Az első évben 2,5 millió forint, a másodikban már 4 és most is 4 millió forint értékben hoztunk tisztítószereket, olyan gépeket, amiket előzőleg megbeszéltünk a kórház vezetésével. Az ő igényüknek megfelelően töltöttük ki ezt a 4 millió forint értéket – mondta el Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere.

A kórház számára nagyon fontos, hogy a betegek által behozott vírusok ne tudjanak tovább terjedni, ehhez létfontosságú a megfelelő tisztaság – emelte a kórház főigazgatója.

– Úgynevezett nozokomiális fertőzések elleni küzdelem, amit mindenki összekever azzal, hogy a kórház adja a betegbe a baktériumot, hogy bejött és megbetegedett. Ezt a beteg hozza be, vagy a hozzátartozója és nekünk ezt kell megakadályoznunk, hogy betegről-betegre ráadásul az egészségügyi személyzet által ne kerülhessen át. Ebben egy nagy adomány az önkormányzat segítségsége, hiszen itt személyi higiéniás fertőtlenítőszerekről van szól, illetve olyan takarítószerekről és felszerelésekről, amit önmagában mi nem tudunk megvásárolni, mert jelenleg például nincs pályázati lehetőségünk rá – magyarázta Dr. Sinkó-Kális Róbert mb. főigazgató.

Dr. Sinkó-Kális Róbert hozzátette az adomány egyben azt is jelenti, hogy a kórház így spórolni tud és az így megtakarított pénzt egyéb fejlesztésekre fordíthatja.


Tovább az archívumra