Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb támogatás

Újabb támogatás

Négy millió forint értékben vásárolt tisztító- és fertőtlenítőszereket a jászárokszállási önkormányzat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. Elsősorban kézfertőtlenítő és takarítószereket vettek, de egy közel 900 ezer értékű speciális takarítógépet is kapott az intézmény.

Platós kisteherautóval érkezett az az adomány, amit a jászárokszállási önkormányzat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak vásárolt. A város nem először támogatja a kórházat, hiszen két évvel ezelőtt 2,5 millió, majd tavaly 4 millió forint értékben vásároltak tisztítószereket.

– Harmadik éve hozzuk az adományunkat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. Az első évben 2,5 millió forint, a másodikban már 4 és most is 4 millió forint értékben hoztunk tisztítószereket, olyan gépeket, amiket előzőleg megbeszéltünk a kórház vezetésével. Az ő igényüknek megfelelően töltöttük ki ezt a 4 millió forint értéket – mondta el Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere.

A kórház számára nagyon fontos, hogy a betegek által behozott vírusok ne tudjanak tovább terjedni, ehhez létfontosságú a megfelelő tisztaság – emelte a kórház főigazgatója.

– Úgynevezett nozokomiális fertőzések elleni küzdelem, amit mindenki összekever azzal, hogy a kórház adja a betegbe a baktériumot, hogy bejött és megbetegedett. Ezt a beteg hozza be, vagy a hozzátartozója és nekünk ezt kell megakadályoznunk, hogy betegről-betegre ráadásul az egészségügyi személyzet által ne kerülhessen át. Ebben egy nagy adomány az önkormányzat segítségsége, hiszen itt személyi higiéniás fertőtlenítőszerekről van szól, illetve olyan takarítószerekről és felszerelésekről, amit önmagában mi nem tudunk megvásárolni, mert jelenleg például nincs pályázati lehetőségünk rá – magyarázta Dr. Sinkó-Kális Róbert mb. főigazgató.

Dr. Sinkó-Kális Róbert hozzátette az adomány egyben azt is jelenti, hogy a kórház így spórolni tud és az így megtakarított pénzt egyéb fejlesztésekre fordíthatja.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság