Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkezdődött ma reggel 8 órakor az érettségi, a magyar nyelv és irodalom írásbelivel

Megkezdődött ma reggel 8 órakor az érettségi, a magyar nyelv és irodalom írásbelivel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Térségünkben 7 középiskola mintegy 646 diákja írt írásbelit. Gyöngyösön most nem jelöltek ki olyan középiskolát, ahol emelt szinten írtak volna a diákok.

Már 8 óra előtt nagy volt az izgalom. A vizsgázóknak két feladatlapot kellett kitölteniük. A szövegértési feladat alapját idén egy újságcikk adta. Ebben egy interjút kellett különböző kérdések alapján értelmezniük a diákoknak. Ezt követően szövegalkotás keretében három lehetőség közül választhattak a vizsgázók: érvelés, elemzés és összehasonlító elemzés. Szabó Magda, Gelléri Andor Endre Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső szerepelt a kínálatban. A Vak Bottyán János Sazkközépiskolában kiosztották az érettségi lapokat. Itt, 12 teremben 5 végzős osztály kezdhetett neki a vizsgának.

Az elmúlt napokban többször is átismételték a diákok az elmúlt 4 év anyagait és kötelező olvasmányait. Utolsó percek a magyar érettségi előtt. Az izgalom megosztott volt, voltak olyanok, akik nagyon izgultak és persze olyanok is, akik nem nagyon.

A magyar írásbelit Magyarországon több mint 92 ezren írták meg, de csak alig 1100-an választották az emelt szintet. Idén majdnem 139 és félezer diák érettségizik, 1166 helyszínen az országban. Térségünkben, 7 középiskolában mintegy 646 diák érettségizett ma. Az írásbeli érettségik kedden a matematikával folytatódnak, majd azután történelemből és idegen nyelvből vizsgáznak a diákok. Az írásbelik május 25-ig tartanak.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2010-05-03 )

Tovább az archívumra