Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Digitális élményközpont

Digitális élményközpont

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy sikeres pályázatot követően a Vachott Sándor Városi Könyvtárba látogatott el az Utazó Digitális Élményközpont, a Digitális Jólét Program keretén belül. A résztvevők délelőtt a fiókkönyvtárban, míg délután már a városi könyvtárban próbálhatták ki például a 3D nyomtatót, valamint a rádióvezérléses eszközöket is.

Közelebbről is megismerni az informatika és a digitális világ fejlődését. Ez az egyik célja az országos Utazó Digitális Élményközpontnak, mely idén a Vachott Sándor Városi Könyvtárba is ellátogatott, a Digitális Jólét Program keretén belül.

– A gyöngyösi képviselet pályázott erre, hogy ők szeretnék vendégül látni ezeket az eszközöket, mert ők is úgy gondolták, hogy ezek nagyon fontosak ahhoz, hogy a fiatalok be tudják mutatni, illetve az idősebb korosztálynak is. A mi célunk ezekkel az eszközökkel, hogy elhozzuk ide helybe az, hogy megismerjék a fiatalok, némi pályaorientációs ismeretük legyen azzal kapcsolatban, hogy az újfajta eszközök, az újfajta technikák, az IT merre fejlődik, a digitális világ merre indul – magyarázta Okosné Kemény Henriett, a DJP Hálózat Észak-Magyarországi regionális vezetője.

Az eseményen a résztvevők kipróbálhatták a 3D nyomtatót, valamint a LEGO robotokat is, de ezen felül ismeretterjesztő előadásokat is meghallgathattak.

– Hoztunk 3D-s nyomtatót, ezek már manapság olyan dolgok, amikkel nagyon sok eszközt lehet gyártani, illetve szórakoztató tárgyakat is. Most is éppen erről folyik egy előadás a kisteremben, ami tetszik mind az időseknek, mind a fiataloknak. Távirányítós eszközöket, olyan dolgokat, amik maga az újfajta technológiát hasznosítják már – sorolta.

A résztvevők közül sokan most először láttak ilyen technológiát, azonban volt olyan is, aki már találkozott hasonló eszközökkel.

Az élményközpont két helyszínen, délelőtt a fiókkönyvtárban, míg délután a városi könyvtárban várta az érdeklődőket.


Tovább az archívumra