Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy vérből valók vagyunk

Egy vérből valók vagyunk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy vérből vagyunk! címmel rendeztek több ország részvételével jótékonysági futást,ahol a véradás és a határon túli magyarokkal való összetartozás fontosságára hívták fel az emberek figyelmét. A határon túl is sok az árva gyermek, ezért az idei rajtolással az ő számukra kialakított gyermekotthonnak ajánlják fel az összegyűjtött adományokat.

Gyöngyöst és a környékbeli falvakat is érinti az a jótékonysági futás, amely Ukrajnából a Vereckei-hágótól indult el és célállomása a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Az 500 kilométeres futásban nem csak ultramaratonisták segítségét kérték, hanem bárki beszállhatott akárcsak egy kilométer erejéig is, hogy ezzel is támogassa a program által kitűzött célt.

– A futás számunkra egy kommunikációs eszköz, ennek a rendezvénynek a kommunikációját már hónapokkal ezelőtt elkezdtük, nagyon sok helyre írtam levelet, támogatást kértem, s maga az adomány egyből a gyermekotthonnak az alapítványára megy – mondta el Gui Angéla önkéntes főszervező.

Molnár S. Katalin a program gyöngyösi résztvevője együtt indult el csapattársaival Ecsédre.

– Nagyrédére fogunk futni az végig földút lesz, onnan pedig át Ecsédre, az is szintén földút, ez az első szakasz olyan 5,1 kilométer ha jól tudjuk és a második része pedig egy 8,6 kilométeres táv lesz – sorolta.

Molnár S. Katalin hozzátette reméli, hogy ha látják őket futni a jó cél érdekében akkor sokan fognak hozzájuk csatlakozni és segíteni a rászorulóknak. Sperka Tamás Budapestről érkezetett ultramaratonista, aki a Vereckei-hágótól rajtolt.

– A vér adományozás szempontjából mindenféleképpen, illetve hát a gyermekotthonban lévő gyermekek miatt is szerintem ez egy nagyon fontos dolog, a vérkészletek pótlása elengedhetetlen ebben a nyári időszakban is, sőt talán még fontosabb, mint egyéb időszakokban – vélekedett.

A szervezők és a résztvevők is arra bíztatják az embereket, hogy a jövőben vegyenek részt a jótékonysági futáson, hiszen akár egy kilométer megtételével is hozzájárulhatnak a rászorulók életének jobbá tételéhez.


Tovább az archívumra