Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Döntés előtt

Döntés előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város fejlődéséről, az itt élők komfortérzetének javítását célzó pályázatokról, és rendeletmódosításokról fog tárgyalni Gyöngyös város képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A frakcióvezetők Döntés Előtt című műsorunkban számoltak be ezekről, és mondták el véleményüket a témákkal kapcsolatban.

16 millió forint általános tartaléka van jelenleg a gyöngyösi önkormányzatnak- hangzott el Döntés Előtt című műsorunkban, ám a fejlesztések, lakossági kérések ennek sokszorosát teszik ki. Kiss Tivadar a Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta: nagyon nehéz a képviselők, valamint a lakosok kéréseinek is eleget tenni.

– Nagyon szépen elapasztottuk az általános tartalékot, tényleg így van, hogy 16 millió forint, és már az sincs, mert most a bizottsági ülésen javasoltuk a testületnek, hogy ezt a homlokzati felújítást mindenképpen támogassuk, ami, ha jól emlékszem 8 millió forint körüli összeg, de meg kell csinálni a kereskedelmi szakközépiskolának a homlokzatát, mert életveszélyes – fejtette ki Kiss Tivadar, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Dr. Végh Attila erre reagálva elmondta, hogy míg például a 2010-14-es önkormányzati ciklusban több pénz maradt meg, kevesebb fejlesztés valósult meg, addig ez a testület már azt preferálja, ha az emberek érzékelik, hogy fejlődik a város, így viszont kevesebb tartalék maradt évről évre.

A csütörtöki ülésen tárgyalni fogják a buszok parkolásának, várakozásának rendjét is. Jelenleg a Petőfi utca 174 szám előtt várakoznak a nagy járművek az ott lakók nyugalmát zavarva ezzel. A képviselők szerint a különböző cégek telephelyén kellene várakozniuk a buszosoknak, illetve kijelölt hely még az Egri úti Sporttelep előtti parkoló. Dr. Végh Attila szerint az sem megoldás, ha a Petőfi utcában megtiltják a buszok várakozását.

– Ezzel az lehet a probléma, hogy majd a Petőfi 174-ből mondjuk praktikusan, már azért mondom praktikusan, mert ha ott laknak az érintett sofőrök, akkor nehogy az legyen, hogy majd keresnek más utcákat, más helyeket, és akkor ott fogja zavarni a lakosságot. Ezeket nagyon nehéz így leszabályozni, mert ezzel elindítunk egy lavinát, kitiltom innen, megjelenik ott – magyarázta.

Ezért várhatóan új várakozási zónákat fognak kijelölni. A buszokkal kapcsolatban a testület tárgyalni fogja a helyi közösségi közlekedési szerződés megkötését is a jövő évre. A frakcióvezetők szerint ahhoz, hogy magasabb színvonalon tudják kiszolgálni a helyi járatokkal közlekedőket, hosszabb távú szerződésre volna szükség. A képviselők tárgyalnak majd az önkormányzat által alapított kitüntetések módosításáról, valamint arról, hogy egy pályázat segítségével ingyenes wifi pontokat hoznak létre.

– Az Európa Uniós pályázatba az a cél, hogy 40-50 millió ember jusson ingyen wifihez 3 éven keresztül egy 30 megabit secundumos sebességű internethez. Városunkba is hálistennek 13 pontot tudunk 12 helyszínen megjelölni – mondta el Faragó Tamás, a Jobbik frakcióvezetője.

A frakcióvezetők szerint ez is hozzájárulhat a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság