Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új lakók az állatkertben

Új lakók az állatkertben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy pumával gazdagodott a Gyöngyösi Állatkert. Az állat egy szlovákiai nagymacska-központból érkezett közel 1 éves egyeztetés után, az új lakó azóta már elfoglalta a neki készült kifutót. A párja hamarosan, akár már a nyáron is megérkezhet, amennyiben a nagyobb kifutó elkészül. Az állatkertbe további négy kis állat is érkezett.

Baku, így hívják a Gyöngyösi Állatkert új, első pumáját. Az új lakó Szlovákiából, egy nagymacska-központból érkezett Gyöngyösre, ahol már el is foglalta a neki szánt kifutót és otthonosan mozog az új élőhelyén.

– Egy éves előkészület előzte meg az új állatunk érkezését, ugye két opcióval álltunk szembe. Az egyik a puma volt, a másik a leopárd. Hamarabb sikerült a pumához hozzájutnunk, úgyhogy ő érkezett meg, most vasárnap a hajnali órákban ért ide. Ezeket az állatokat jobb inkább este a sötétben szállítani, hogy nyugodtak legyenek. Nagyon nagy örömünkre semmi probléma nem volt az út alatt sem, és a kiengedésnél sem. Azért nagymacskáról beszélünk, tehát az ő átengedésük egy új idegen kifutóba, illetve szálláshelyre az mindig fokozott veszéllyel jár – magyarázta Barcai Henrietta, az állatkert tulajdonosa.

Baku nem lesz egyedül, hiszen hamarosan érkezik hozzá egy nőstény puma is, azonban ehhez egy nagyobb kifutóra van szükség.

A Gyöngyösi Állatkertben jelenleg is táboroznak gyerekek, így ők az elsők között tekinthették meg a nagymacskát.

A pumán kívül négy új lakója is lett az állatkertnek. Született egy dámszarvas borjú, egy lámacsikó, és érkezett két német törpemalac is.


Tovább az archívumra