Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a könyvtár

Megújul a könyvtár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 4 millió forintból újul meg a városi könyvtár polcrendszere, valamint a kölcsönzői és olvasói terek padlója. A munkálatok miatt a központi könyvtár ideiglenes zárva tart, a nyitás várhatóan augusztus 5-én lesz. Ez idő alatt a fiókkönyvtár áll az olvasók rendelkezésére.ű

Kiürültek az olvasótermek, az előtérben egymást érik a könyvespolcok, ugyanis felújítják a városi könyvtárat. Az intézmény minden nyáron egy hónapra bezár, hogy elvégezzék a szokásos selejtezési, portalanítási és állományrendezési feladatokat, viszont idén nagyobb beruházással párosítják a munkálatokat.

– Most azonban nagyobb dologra vállalkoztunk. Négy millió forintot nyertünk a könyvtár polcrendszereinek a cseréjére és egyúttal költségvetési megtakarításból és önkormányzati támogatásból a kölcsönzői terek padlóját is kicseréljük – mondta el Farkas István igazgató.

Az új padlót és a polcokat két gyöngyösi cég biztosítja. A régi polcok sorsáról még nem döntöttek, de beszámolt néhány ötletről – Farkas István a könyvtár igazgatója.

– A régi polcokat egyelőre raktározzuk túlnyomórészt és utána tudunk elgondolkozni azon, hogy mennyit tartunk meg belőle és esetleg milyen célra hasznosítódnak, gondolok itt önkormányzati intézményeknek történő felajánlásra vagy értékesítésre, de ezekbe még nincsen döntés, mert osztályozzuk őket, nyílván egy nagyobb mennyiség az maradni fog nálunk és raktározási célokat fog szolgálni – magyarázta.

A könyvtári dolgozók és közfoglalkoztatottak lelkesen segítenek a munkálatokban, hiszen szívügyük, hogy az intézmény és könyvei a legjobb állapotban maradjanak meg az olvasók és az utókor számára.
Önkéntesek is csatlakoztak a munkához, köztük Viktória is, aki régóta jár a könyvtárba, szeret itt olvasni és rendezvényeken részt venni, ezért gondolta úgy, hogy felajánlja segítségét a könyvek rendszerezésében.

– Ennek a könyvtárnak van szerintem egy sajátos hangulata, amit egyrészt maguk a könyvek adnak másrészt az itt dolgozók rengeteget segítenek a betérő embereknek, éppen ezért ajánlom mindenkinek, hogy jöjjenek, iratkozzanak be minél többen – javasolta Füleki Viktória.

Az intézmény még most is várja az önkéntesek jelentkezését. A munkákkal a tervek szerint augusztusban végeznek, így a hónap elején vehetik birtokba a látogatók a könyvtárat új állapotában.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság