Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Táborozók a tűzoltóknál

Táborozók a tűzoltóknál

A Gyöngyösi Tűzoltóság ismét fogadta a nyári napközis táborozókat, hogy megismerhessék a tűzoltók mindennapjait. A gyerekek felpróbálhatták a felszereléseket, valamint megtanulhatták, hogy mi a teendőjük, ha tűz keletkezik a környezetükben.

Gyerekzsivajjal telt meg a gyöngyösi tűzoltóság, ismét táborozók foglalták el a laktanyát. Hosszú sorban állnak a gyerekek a tűzoltóautó előtt, hiszen mindenki ki szeretné próbálni, milyen a volánnál ülni. A tűzoltóság évek óta fogadja a gyerekcsoportokat, hogy felkészítsék őket a különböző veszélyes helyzetekre.

– Játékos formában meg tudjuk ismertetni őket az igazi veszéllyel, tűzesetekkel, balesetekkel, mégis mit csinálunk mi a munkánk, otthon akár hogy kell viselkedniük, hogy ne, okozzanak tüzet. Ha kimennek, a szabadba egy nyársaláskor egy tüzeléskor mire kell, figyeljenek, tehát a környezettudatosságra meg a tűz elleni védekezésre ilyen korba már el kell kezdeni a felkészítést – mondta el Vilmányi Sándor tűzoltó alezredes, a Gyöngyösi Tűzoltóság parancsnoka.

A gyerekeknek mindemellett lehetőségük volt felpróbálni a felszereléseket, ezzel is közelebb hozva hozzájuk a tűzoltó szakmát. Attila élvezte a programot, sőt, azt mondja, ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni.

– A tűzoltók munkája azért fontos, mert sok ember életét meg tudják menteni meg jó nagyon a munkájuk és lehet, hogy én is tűzoltó leszek és ez a program nekem is most tetszett – jelentette ki Fazekas Attila Dávid.

A laktanya augusztus végéig fogad csoportokat, hiszen számos gyerek van még, aki szeretné testközelből látni a tűzoltóautókat és kipróbálni a különböző felszereléseket. – És bár az idei helyek már beteltek, várhatóan jövőre is szerveznek hasonló programot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság