Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Késik a felújítás

Késik a felújítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szakemberhiány miatt csúszik a Mátrai Borok Háza előtti szabadidős tér kialakítása, melyre pályázati forrást nyert a Mátrai Hegyközségi Tanács. A Borok Háza felújítására kiírt közbeszerzés lezárult, a kivitelező kiválasztása után kezdődhet az épület felújítása.

A Mátrai Hegyközségi Tanács még a tavasszal úgy döntött, hogy visszaveszi üzemeltetésbe a Fő tér 10.sz. alatt üzemelő Mátrai Borok Házát, és felújítják az épületet, igazi borozót alakítanak ki és ide költözik a hegyközség irodája is. A munkálatok azonban azóta sem kezdődtek meg, a városlakók közösségi oldalakon nehezményezik, hogy megszűnt egy közösségi tér, ahol nyaranta kulturális rendezvények is voltak. Megkerestük a Mátrai Hegyközségi Tanács elnökét, Kovács Zitát, aki kérdésünkre elmondta, a felújítási munkákra kiírt közbeszerzés a héten zárult, kiválasztják a kivitelezőt, eredményhirdetés jövő héten lesz, és hamarosan kezdődhet a kivitelezés. A borozó épületének felújításával párhuzamosan, az épület előtti terület szabadidős beruházását is tervezik, melyre pályázati forrást nyertek. Színpad kialakítása, játszótér építése is szerepel a tervek között és okospad is lesz szabad wifivel.

– A Borok Házával szemben mi készítettük a terveket, kamara helyszín ahol zenés estek lesznek, kialakul egy színpad jó szinten üzemeltetett zenés estek, azt lehetne folytatni – mondta el Hiesz György polgármester.

De kiépítik a közműveket is, víz, áram, szennyvízcsatlakozások. Azonban ezek a munkálatok sem kezdődtek meg, szakemberhiány miatt – tudtuk meg a polgármestertől.

– Ennek keressük a kivitelezőjét. A döntés már meg van, megnyerte a pályázatot a Hegyközség, de a lebonyolítást a Városháza vállalta, de nem nagyon találunk építőipari kivitelezőt. Nyáron nagyon nehéz. Teljesen mindegy milyen szakma, kőműves vagy víz- villanyszerelő, nagyon nehéz. Most újra kiírjuk a pályázatot, remélem lesz 3 érdeklődő, mert ennyi kell – húzta alá a polgármester.

Azt remélik, a tervek szerint szeptemberre elkészülhetnek a Borok Háza felújításával, és az előtte lévő kistérrel is, és a Szüreti Napok rendezvénysorozatára pedig már megnyithatják a borozót- tudtuk meg a hegyközség elnökétől.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság