Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nagy Bélának, az egykori gyöngyösi rajztanárnak több festménye is látható a gimnáziumban

Nagy Bélának, az egykori gyöngyösi rajztanárnak több festménye is látható a gimnáziumban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Most a Fő tér Galériában újabb képeivel ismerkedhetünk meg. A tavaly, 86 éves korában elhunyt művész hagyatéki kiállítása egy gazdag és tartalmas életmű bemutatására tesz kísérletet.

Az egykori gimnáziumi rajztanárnak, Nagy Béla festőművésznek 6 évvel ezelőtt volt az utolsó kiállítása Gyöngyösön, itt a Fő tér galériában. Ez a mostani posztumusz kiállítás a 2009-ben elhunyt festőre kíván emlékezni. A tárlat megnyitójára egykori kollégák, barátok és tanítványok jöttek el szép számmal, köztük Goda Gertrúd művészettörténész.

Nagy Béla Gyöngyösön sokirányú képzőművészeti munkát folytatott: arcképgalériát festett a város jeles szülötteiről, nemzedékeket oktatott jelentős eredménnyel. Élete utolsó két évtizedében a betegségével küszködő festő feleségével, Zsuzsa asszonnyal Bakonykoppányban élt. Lánya, a megnyitón jelen lévő Nagy Melinda apja utolsó alkotói korszakára emlékezett.

Nagy Béla 2009-ben kapta meg Veszprém megyétől a Pro Comitatu kitüntetést. Nagyon szerette volna még életében újra bemutatni Gyöngyösön is képeit. Erre azonban már nem kerülhetett sor.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-05-11 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor