Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fogathajtó verseny is volt

Fogathajtó verseny is volt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hszadik alkalommal rendezték meg az Árokszállási Nyár rendezvénysorozatot, a programok között hagyományőrző fogathajtó verseny is szerepelt. A versenyzők idén is C illetve D kategóriában indulhattak, és egyik résztvevő sem távozott üres kézzel.

Száguldó szilaj paripák a fogatok élén. Bobák Imre tanyáján idén sem maradhatott el a hagyományőrző fogathajtóverseny, az akadályhajtáson 55 induló vett részt 5 kategóriában. Tóth Alajos világbajnok fogathajtó is indult a megmérettetésen, illetve az ő keze munkáját dicséri több lovaskocsi is, amelyekkel versenyeztek az indulók.

– Nagyon régóta lovazok, először két saját kiscsikót neveltem föl és akkor utána jutottunk odáig, hogy 92-ben már magyar bajnok voltam egy fogattal, az általam gyártott kocsikkal. És akkor utána ez így szépen fejlődött, amennyire az anyagi körülmények engedték – magyarázta Tóth Alajos.

Az önkormányzat jelentős összegeket szán minden évben a civil szervezetek támogatására – mondta el stábunknak Csőke István Jászárokszállás alpolgármestere.

– Hatmillió forinttal szoktunk éves szinten támogatást nyújtani és ebbe a sportcsokorba beletartoznak a lovasok is, ők is részesülnek belőle, viszont 1-1 ilyen rendezvénynél amire szükségük van szerintem mindent megadunk azért, hogy színesítsék a városi programokat, meg hát ez nekik is költségbe van e nélkül is,tehát gyakorlatilag nagyon örülünk annak, hogy megjelennek – fogalmazott.

Az idei megmérettetésen is C illetve D kategóriában indulhattak a versenyzők.

A fogathajtásról senki sem távozott üres kézzel, többen részesültek különdíjban, az első három helyezett serleget kapott, az első hat helyezett pedig minősítő díszszalagot.


Tovább az archívumra