Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 100 milliós nagyságrendű károkat okoztak a Mátra és a Bükk erdeiben a heves esőzések hatására megáradt patakok

100 milliós nagyságrendű károkat okoztak a Mátra és a Bükk erdeiben a heves esőzések hatására megáradt patakok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A lezúduló víz alámosta a lajosházai vasútvonal sineit is, így ezen az útvonalon a vasúti forgalom határozatlan ideig szünetel. A szakemberek megkezdték a károk felmérését és a helyreállítást.

100 milliós nagyságrendű károkat okoztak a Mátra és a Bükk erdeiben a heves esőzések hatására megáradt patakok. A lezúduló víz alámosta a Lajosházától a Szalajka házig közlekedő Mátra Vasút pályaszakaszának sineit is, így ezen az útvonalon a vasúti forgalom határozatlan ideig szünetel. A szakemberek megkezdték a károk felmérését és a helyreállítás ezután kezdődhet. A szakemberek mindent megtesznek, hogy a nyári szezonra elindulhasson a vasúti forgalom ezen a pályaszakaszon is – nyilatkozta televíziónknak Dr.Jung László vezérigazgató helyettes. Becslések szerint a kár 10 millió Ft. A Mátra erdeiben ma kezdték meg a károk felmérését, az erdőállományban, az erdei infrastruktúrában keletkezett károk jelentősek. Egész hegyoldalak csúsztak meg.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2010-05-18 )

Tovább az archívumra