Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kritikussá vált az árvízhelyzet Jászárokszálláson hétfő estére

Kritikussá vált az árvízhelyzet Jászárokszálláson hétfő estére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A várost a nemrég az Ipari Parkban árvizet okozó Szarvágy mellett a Gyöngyös-patak vize is elöntötte. Átmenetileg vízkorlátozás lépett életbe, rengeteg telek és pince víz alá került, de mára a helyzet sokat javult.

Vámosgyörk hétfő este megmenekült, ám egyesek szerint az onnan levonuló ár öntött el több száz jászárokszállási portát. Óránként egyre több utca került víz alá, utakat kellett lezárni, és még a futballpálya is alámerült.

A helyzetet ez a nagy teljesítményű szivattyú és hat kisebb könnyítette meg. A Gyöngyös-patak gátját három helyen kellett átvágni, és az áradást egy holtágba vezetni, mire levonult a víz. A patak ugyanis megkereste korábbi medrét, és ezt követve próbálta meg elönteni Jászárokszállást. A legutolsó pillanatban fékezték meg az áradatot.

Nincs még teljes rend, ide, az ipari parkhoz még ma is újabb homokzsákokat vittek. A település tegnap még vízzel borított utcái ma már száraz lábbal is járhatók, az ivóvíz biztosítása azonban problémás.

Hétfőre állhat újra helyre a szolgáltatás. Gergely Zoltán azt mondja, az Ipari Parkban működő cégek érthető módon nehezen viselik az átmeneti vízhiányt és a termelést veszélyeztető árvizet is – de, ahogy azt már a Szarvágy két hónappal ezelőtti áradásánál kifejtette, az állam a polgármester minden hivatalos jelzése ellenére elhanyagolta a gátak karbantartását.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-18 )

Tovább az archívumra