Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetések és kenyérszentelés

Kitüntetések és kenyérszentelés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szent István király szellemiségére emlékeztek és az új kenyeret ünnepelték augusztus 20-án, Jászárokszálláson is. A szentmise és a kenyérszentelés után sor került a szakmai kitüntetések, valamint a Jászárokszállás Város Tehetségéért Alapítvány díjainak átadására is.

– Szent István elhozta számunkra az igazi szabadságot. A magyaroktól féltek, imádkoztak, hogy a magyarok nyilaitól mentse meg a környező országokat az Isten, benne volt a mindenszentek litániájában. Eltelt néhány évtized és Szent Istvánnak a hatására mi baráti tárgyalóképes nemzet lettünk – ezekkel a gondolatokkal emlékezett Szent Istvánra Kiss Csaba esperes. Ezután megszentelte az ünnepi kenyeret, majd a polgármester körbekínálta a jelenlévőknek.

– Az ünnep nagyon jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, visszatekintsünk az elmúlt időszakra és ezeket a tapasztalatokat feldolgozzuk, és ebből építsük a következő hónapokat a jövőnket. De az ünnep az egyúttal azt is jelenti, hogy azokat a kötelezettségeket is fölsoroljuk magunknak, amiknek esetleg nem mindegyikét tudtuk teljesíteni – fogalmazott Gergely Zoltán polgármester.

Hagyományokhoz híven az augusztus 20-i ünnepség keretein belül adták át a szakmai kitüntetéseket. Idén négyen vehettek át díjat munkájuk elismeréseként. „Életmű a közszolgálatért” kitüntetésben idén Petróné Dobos Katalin Anna pedagógus részesült.

– Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a kitüntetést, nélkületek és a gyerekek nélkül azt hiszem, hogy ez nem lett volna így és nagyon büszke vagyok. Mindig mondtam és most is mondom, hogy ha újrakezdeném, akkor is pedagógus lennék. Az egyik legszebb szakma, örülök, hogy ezt csinálhattam – mondta el.

A „Jászárokszállás tanulóifjúságáért” kitüntetést Érsekné Kácsor Edina pedagógus vehette át. Beszédében pedig köszönetet mondott mindazoknak, akikkel együtt értéket tudtak teremteni.

– Hidakat teremteni a gyerekek és köztem ahol tudásom legjavát nyújtom számukra, hidat teremteni a szülők között, hogy azon együtt vezessük át a rám bízott gyerekeket és hidat teremteni pedagógustársaim és munkaközösségem tagjai között, akikkel maradandó értéket tudunk teremteni – fejtette ki.

„Jászárokszállás egészségügyéért” elismerésben Horváth Józsefné védőnő részesült. Kiemelte, hogy már gyerekkorában eldöntötte, hogy az egészségügyben szeretne elhelyezkedni és segíteni másokon.

– Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az elismerést igyekszem a továbbiakban is lelkiismeretesen, becsületesen és tőlem telhető minden jóval itt a diákságot, pedagógusokat illetve szülőket részesíteni – mondta a kitüntetett.

A „Jászárokszállás sportéletéért” elismerést Kaszab Lászlónak a labdarúgás szakosztály vezetőjének ítélték oda. Ezt követően a helyi fiatalok műsorát láthatták az ünneplők.

Az ünnepség végén átadták a Jászárokszállás Város Tehetségéért Alapítvány díjakat is, amiben 8 fiatal részesült idén.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság