Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Uniós forrás híján egyelőre önkormányzati forrásból újítanak fel utakat és építenek parkolókat Gyöngyösön

Uniós forrás híján egyelőre önkormányzati forrásból újítanak fel utakat és építenek parkolókat Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város több, mint 200 millió forintot fordít e célra, a nem önkormányzati tulajdonú utak karbantartása ügyében azonban keveset tud tenni. Pedig azok is csapnivaló állapotban vannak.

Ez itt a megújulóban lévő Aranysas utca, amely a Hertelendy, a Jószerencsét, a Kolozsvári és a Bajcsy úttal együtt épp a hetekben készül el. Százmilliós tétel a gyöngyösi költségvetésben ez az útfelújítási szezon, amely egy körforgalom építését is magában foglalja, tudtuk meg Hiesz Györgytől, a város első emberétől.

Az önkormányzat idén több, mint 200 millió forintot tervezett be útfelújításra, szükség is van rá, mert idén még nem volt meghirdetve uniós pályázat e témában. Nyáron parkolók is épülnek – a Dobó út elkészültével például a Pesti úton, és megnyílik egy vadonatúj utca is a Domb nyugati végében.

Az autósokat azonban több olyan utca állapota is bosszantja, amelyek nem a város, hanem az állam kezelésében vannak. Ám ezt kevesen tudják.

Ezek az úthibák csak egyféleképp orvosolhatók, mondja a polgármester: ha lobbiznak a megújításukért a közútkezelőnél, úgy, mint eddig.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-19 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság