Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A falu rossza

A falu rossza

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Nyári Főtéri Esték rendezvénysorozat keretében idén számos színházi és zenei produkciót élvezhetnek az érdeklődők Gyöngyös Központjában. Nemrégiben például A Falu rosszát, ami egy zenés vígjáték, Mikó István főszereplésével.

A Zenthe Ferenc Színház új darabját: A falu rossza című zenés vígjátékot láthatták, akik ellátogattak a Nyári Főtéri Estekre. A darab eredeti változatát Tóth Ede a Nemzeti Színház 1874-es felhívására készítette majd 145 évvel később Örkény István írta át.

Remekül karikírozza a magyarok önképét Mikó István, aki rezonőrként a szerző gondolatait kíséri végig a műben. Sajátos, szarkasztikus stílusában kommentálja a cselekményt, és a szereplők jellemét és próbálja a mai kor arculatára igazítani az előadást.

Tóth Ede legnépszerűbb művét mintegy másfélezer előadás után 1965-ben Örkény István kiegészítette, és a 20. századi ember számára is élvezhetővé tette. Susán Ferenc rendezésében pedig ezernyi geggel, sziporkázó ötlettel találkozhat a közönség. A darab nem kis kihívás elé állította a rendezőt.

Az alaptörténet szerint egy szerelmi sokszög bonyolítja a falusiak életét: a címszereplő a „falu rossza” Göndör Sándor továbbra is Bátki Tercsibe szerelmes, aki azonban már más menyasszonya és nem akar az övé lenni. A Nyári Főtéri Esték keretében ma este az egri szimfonikusokat hallgathatják az érdeklődők, szombaton pedig egy újabb színházi előadást láthat a közönség Gyöngyösön.


Tovább az archívumra