Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Antikorrupciós program

Antikorrupciós program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Korrupciógyanús ügyekről és azok elleni intézkedési tervekről számoltak be a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület tagjai. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ez az egyik legfontosabb elemük a választási programjukban, hiszen céljuk, hogy a közpénzfelhasználásnak nagyobb nyilvánossága legyen.

A Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület bemutatta antikorrupciós programját, melynél a korrupciógyanús ügyeket tárják fel, és megoldási lehetőséget is javasolnak, mellyel megelőzhetők az ilyen esetek. Programpontjaik között szerepel, hogy csak nyílt közbeszerzés lehessen, automatikusan nyilvánosak legyenek a szerződések, számlák, ingatlanértékesítések, emellett legyenek ügyvezetői fogadóórák és kevesebb zárt ülés. A sajtótájékoztatón egy konkrét eseten keresztül vezették végig programjukat.

– Maga az önkormányzat az általa 100%-san birtokolt Várostérség Fejlesztő Kft. keresztül 67 millió forint nettó értékben tanulmányokat rendelt meg, ezek a topos, ginopos pályázatoknak az előkészítő tanulmányai és tervei és ezekre voltunk mi kíváncsiak, pontosan, azért mert 2015-ben már találkoztunk olyan esettel, hogy egy hasonló pályázat lebonyolítása során egyértelműen mutyigyanúsan lett egy cég megbízva és kifizetve – sorolta Nagy Róbert, az egyesület tagja.

Utánajártak, hogy ezek a tanulmányok elkészültek-e, ezért adatigénylési pert indítottak, hogy hozzájuthassanak ezekhez az információkhoz.

– 3 év után a 7 projekthez kapcsolódóan csak egyetlen egyhez kaptuk meg az anyagokat és a lényeges dolog az, hogy 2018-ban maga a Várostérség Fejlesztő Kft. azt állította, hogy 3 projektnek az anyagai el se készültek számukra pedig itt ebben a paksamétába vannak olyan számlák, amik azt bizonyítják, hogy ezeket a tanulmányokat 2016-ban ki is fizették már, tehát itt egy óriási ellentmondás van – világított rá.

Ezért is célja az egyesületnek, hogy alapjog legyen az állampolgárok számára az ilyen adatok lekérése – mondta el Nagy Róbert és kiemelte, hogy rendőrségi feljelentést tesznek a cég vezetője ellen és felkérik a testületet, hogy kezdeményezzenek vizsgálatot az ügyben, hogy mi is történt a pénzzel. Lukács Zoltán polgármester-jelölt pedig bejelentette, hogy a választáson önálló jelölteket és listát kívánnak állítani.

– Szerettük volna, hogyha ahhoz a városvezetéshez képest, amelyet eddig mutattak, illetve amelyben részt vettek változást tudunk elérni s ezért is kerestük meg az országos viszonylatban ellenzéki pártokat, hogy ebben segítségükre legyünk, de ebből gyakorlatilag ők nem kértek, így önállóan indulunk a választáson – fejtette ki.

A tagok elmondták, hogy az Egyesület a héten kezdi meg az aláírásgyűjtést.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság