Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Terepfutó verseny

Terepfutó verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal rendezték meg a Kékestető Terepfutó Versenyt, az ország legmagasabb pontján. A megmérettetésen közel 70 futó indult el, akik három távban nevezhettek, a leghosszabb egy 14 kilométeres szakasz volt. A verseny célja, hogy tovább népszerűsítsék ezt a sportot, valamint, bővítsék a kékestetői programokat.

Éppen közös bemelegítést tartanak a futók, akik elindultak az első Kékestető Terepfutó versenyen. A megmérettetésre közel 70 futó regisztrált, akik három távban mérhették össze erejüket.

– Van egy 3,6 kilométeres „ravasz róka” nevezetű távunk. Ez a legegyszerűbb le kell futni sípályán és vissza. Egyszerűnek hangzik, de nem az. Hiszen 1,8 kilométert lefelé futunk, viszont az 1,8 kilométert fölfelé is, tehát nagyon jól be kell osztani az energiát és az erőt, ahhoz, hogy itt még fönt azért futás legyen a futás. Van egy 7 kilométeres távunk, ez kapta a „harapós farkas” nevet – sorolta Banka Zsolt Pályaüzemeltető.

A hegyi terepfutás sok tekintetben nehezebb, mint a síkfutás, így verseny előtt nem árt oda figyelni pár dologra.

– Sípályán lefelé kezdünk futni ezért nagyon fontos a bemelegítés, hiszen az ízületekben picit föl kell halmozni az ott lévő folyadékot, az úgy nevezett „kenés” meglegyen. Ez az gondolom, hogy a legfontosabb. Napon futunk, tehát nagyon fontos a frissítőnek az igénybevétele, hiszen rengeteg folyadékot fognak veszteni főleg a 7 és a 14 kilométeresek – tette hozzá.

A leghosszabb táv 14 kilométer volt, amely 650 métereses szintemelkedést tartalmazott. Ezen csak a legfelkészültebbek indultak el.

A ravasz róka távot végül Kalász Bertold nyerte meg, akinek ez volt az első terepfutó versenye.

A szervezők elmondták, a versenyt jövőre is megszervezik, hiszen a Kékestető adta lehetőségeket nem csupán télen lehet kihasználni.


Tovább az archívumra