Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már egy hete le kellett volna szedni az összes választási kampányplakátot, falragaszt és matricát

Már egy hete le kellett volna szedni az összes választási kampányplakátot, falragaszt és matricát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legtöbbet valóban el is távolították. A törvény amúgy engedékeny, semmilyen büntetést nem tartalmaz azokra nézve, akik fenn hagyják anyagaikat a közterületeken.

Itt talán csak a vihar miatt látható Vona Gábor arcképe, amott viszont akár évekig megtekinthető lesz a Fidesz hirdetése – az időtartam csak a plakátnak helyet adó tulajdonos szándékain múlik.

A választási eljárásról szóló törvény kimondja, hogy a hirdetményeket a második forduló napját követő harminc napon belül köteles eltávolítani aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Azaz május 25-ig. Mindazt, ami fenn maradt, az önkormányzat hivatalból leszedeti – emlékeztet Kozma Katalin jegyző

A törvény maga amúgy engedékeny, semmilyen büntetést nem tartalmaz azokra nézve, akik fenn hagyják anyagaikat a közterületeken.

Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a közelgő önkormányzati választások alkalmával választhatók meg az új kisebbségi önkormányzatok is – tudatta a jegyző.

A válaszadásra szolgáló kérdőívet minden választópolgárnak postázták, és ez alapján áll össze június 15-ig a kisebbségi névjegyzék. Fontos, hogy egyszerre csak egy kisebbségként jelölhetjük meg magunkat, és csakis a törvény által elismert nemzetiségek tagjaiból jelölhető kisebbségi önkormányzat.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-28 )

Tovább az archívumra