Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utoljára üléseztek

Utoljára üléseztek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Atlétikai Klub helyzete is napirendre került a képviselő-testület szeptemberi ülésén. A gyöngyösi grémium utoljára ülésezett, már csak a jövő heti cikluszáró ülésen találkoznak a képviselők.

Rendkívüli előterjesztésként tűzte napirendjére a képviselő-testület a Gyöngyösi Atlétikai Klub pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztatót. Az egyesület elnökségének öt tagja, valamint a felügyelő bizottság elnöke és egy tagja a napokban lemondott tisztségéről. A klub elnökével szembeni bizalomvesztéssel indokolták döntésüket, és a tisztújító közgyűlés mielőbbi összehívását kezdeményezték. A lemondott elnökségi és felügyelőbizottsági tagok közül a grémium előtt négyen jelentek meg, hogy tájékoztatást adjanak a klub helyzetéről. A napirendi pont tárgyalására a képviselők meghívták Weisz Pétert, a klub elnökét is, aki azonban nem kívánt részt venni az ülésen.

Az egyesületi tagságukat megtartó volt elnökségi tagok nevében Kozma Zsolt összegezte információjukat. Mint fogalmazott, két és fél héttel ezelőtt szembesültek vele, hogy a klub másfél hónap alatt felélte az önkormányzat által júniusban nyújtott 15 millió forintos támogatást, a számlája gyakorlatilag üres, az augusztusi béreket nem tudják kifizetni, és a labdarúgócsapat NB III.-as szereplése is veszélybe került. Elmondták: készítettek egy válságtervet, ami alapján az egyesület idei éve teljesíthető lenne, a képviselő-testület tájékoztatását pedig azért tartották fontosnak, hogy a tisztújításig tartson ki a 113 éves klub mellett, amelyben 200 utánpótláskorú gyermek sportol.

A képviselők a hosszúra nyúlt vita végén arról határoztak, hogy javasolják a tisztújító közgyűlés összehívását, és egy konszolidációs terv elkészítését, és azonnali elszámolást kérnek az idén nyújtott önkormányzati támogatások felhasználásáról.

A képviselők kérésére tájékoztató került a grémium elé a Mátrai Borok Háza felújításáról. Mint a dokumentumból kiderül, a felújítási munkák a Fő tér 10. udvarában zajló színpadépítési munkák után kezdődhetnek, és a nyílászárók cseréje mellett festést, burkolást, asztalos munkákat és a vizesblokk teljes cseréjét foglalja magába. A beruházás a Mátrai Hegyközségi Tanács finanszírozásában valósul meg. A Borok Háza tervezett nyitása idén novemberben, az új évjáratos borok bemutatásával együtt, Márton-nap környékén várható.

Az önkormányzat idén is csatlakozik a kormányzat által kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, amelynek célja a szociális helyzetük miatt rászoruló egyetemi, főiskolai hallgatók, továbbá felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó fiatalok anyagi segítése. Ez a cél központi- és önkormányzati költségvetési források egyidejű felhasználásával valósul meg. Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények szociálisan hátrányos helyzetű nappali tagozatos hallgatói számára nyújt rendszeres pénzbeli támogatást. A már felsőoktatásban tanulók esetében tíz hónapon, a 2020. szeptemberétől felvételre kerülő hallgatók esetében háromszor tíz hónapon keresztül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság