Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Figyelmmel az útra

Figyelmmel az útra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Figyelemmel az útra” elnevezésű összehangolt közúti ellenőrzést tart a héten a rendőrség. Az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a csetelés, a közösségi oldalon élőben való bejelentkezés és a szelfizés is. Akit a rendőrség rajta kap, tízezer forintos helyszíni bírsággal sújtják.

Sorra állítják le az autósokat a rendőrség munkatársai a Püspöki úton. Forgatásunk ideje alatt is több autós használt mobiltelefont vezetés közben, ezért terelik félre a járművezetőket. A rendőrség vasárnapig tartja a „Figyelemmel az útra” elnevezésű közúti ellenőrzését a baleset megelőzése és a figyelemfelkeltés érdekében.

– Nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonását veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése. Mint például a jármű vezetőjének menet közbeni csetelése, közösségi oldalon élőzés vagy éppen a szelfizés. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az ellenőrzés időszakán kívül is tartózkodjanak minden ilyen jellegű figyelemelvonó tevékenységtől – mondta el Kovács Nikoletta, a HMRFK sajtóreferense.

Tavaly szeptemberben két napos volt az ellenőrzés, akkor országszerte több mint 12000 autóst állítottak meg, menet közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt 1123 szabálysértési eljárást indítottak.

Akit rajta kapnak, a 10000 forintos helyszíni bírság mellett három büntetőpontot is kap. A telefonhasználatot letagadni nem érdemes, hiszen a rendőrség kamerafelvétellel tudja bizonyítani a menet közbeni mobilozást.


Tovább az archívumra