Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma már nem csak a címerekben látható lúd, a megegyező név és a tízéves barátkozás a közös nevező: három Ludas nevű Kárpát-medencei település most szerződött arról, hogy együttműködnek társadalmi, gazdasági és kulturális területeken

Ma már nem csak a címerekben látható lúd, a megegyező név és a tízéves barátkozás a közös nevező: három Ludas nevű Kárpát-medencei település most szerződött arról, hogy együttműködnek társadalmi, gazdasági és kulturális területeken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megállapodás a Ludas Napok keretén belül született meg.

A házigazda Ludas község polgármestere azt mondja, már a legutóbbi vajdasági fokhagymafesztivál és az erdélyi templomszentelés is kiváló alkalom volt a közös gondolatok ápolására, az idei Ludas napokra pedig elkészült a szerződés, amelyet a két másik település, a vajdasági Ludas és az erdélyi Marosludas is megköt jövő héten. Külön, mert a román hatóságok nem engedélyezték a háromoldalú megállapodást.

Marosludas vezetője szerint a legfontosabb az együttműködésben a partnerségi viszony.

A kölcsönös megértés és barátság jegyében jött létre a megállapodás, amelyben nem számít a nagyságrendi különbség sem. Mi így próbálunk valami maradandót felmutatni az utókornak.

Ahogy a romániai, úgy a vajdasági testvértelepülés is gazdasági válsággal küszködik, a problémák szinte megegyeznek a vezetők elmondása alapján.

Aladzsity Tibor úgy véli: a testvértelepülések innentől kezdve bármikor, bármiben számíthatnak egymásra. A közgyűlés elnöke szerint ez a barátsági szerződés valódi lényege.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra