Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ülésezett a kistérség

Ülésezett a kistérség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kifizetik az elmaradt béren kívüli juttatásokat, szerződést köthetnek Kazincbarcika önkormányzatával, akik igénybe vennék a gyöngyösi gyermekjóléti ellátás szolgáltatásait, és elfogadták a költségvetési határozat módosítását – megtartotta soron következő ülését a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás, de ülésezett az orvosi mikrotérségi, és a szilárdhulladék-lerakókat rekultiváló társulás is.

Béren kívüli juttatások jóváhagyása, költségvetési határozat módosításának elfogadása, és ciklusbeszámoló. Megtartotta újabb ülését a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Ezeken kívül javaslatot tettek egy újabb település feladat ellátási szerződésének megkötésére, akik a gyöngyösi gyermekjóléti ellátás szolgáltatásait kívánják igénybe venni.

– Most épp Kazincbarcika kérelmét hagytuk jóvá. Sok településnek mi oldjuk meg a problémáját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha bármilyen probléma ott van, nem tart fent ilyen létesítményt, mi pedig egy tisztességes árat kérve, abban az esetben, hogy ha onnan valamilyen család vagy kisgyermek esetleg ellátásra szorul, akkor vállaljuk – ismertette Hiesz György, a társulás elnöke.

A szolgáltatásokért 200 ezer forintot fizetnek férőhelyenként egy évre.

A társulás elfogadta a ciklusbeszámolót, az elnök megköszönte mindenkinek a több éves munkát, és elmondta: örömteli, hogy két település, Gyöngyössolymos és Gyöngyöspata újra csatlakozott a társuláshoz, Domoszló viszont kilépett, ám a következő ciklusra már jelezte, hogy újra tag lenne a társulásban.

Év elején a költségvetés készítésekor kevés fedezet volt a bérekre, és bár a kötelező emeléseket megadták, a cafeteriáról akkor nem döntöttek, most viszont lehetőség nyílt az elmaradt béren kívüli juttatások kifizetésére.

– Azt mondtuk, hogy ha év közben keletkezik plusz bevétel, és bérmaradvány, vagy kapunk a parlamenttől, a költségvetésből plusz pénzeket, akkor a dolgozóknak megadjuk, és megadjuk most utólag, egész évre ki fogjuk fizetni, gondolom még októberben ezt a cafeteriát amely jól jön mindenkinek, meg azt gondolom, egy kis jutalomra is gondolhatunk – fejtette ki a társulási elnök.

Ülésezett az orvosi mikrotérségi társulás, ahol a kezdeti nehézségek után megoldódott az ügyelet szakmai vezetése, de ülésezett a szilárd hulladéklerakókat rekultiváló társulás is. Ennek működése már okafogyottá vált, ezért javaslatot tettek a megszüntetésre, valamint a megmaradt vagyon lakosságarányos elosztására.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság