Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzetközi sportnap

Nemzetközi sportnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal csatlakozott az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusa az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához. A kezdeményezést 2015-ben az UNESCO hozta létre, azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. Idén egészségügyi mérésekkel, vezetett túrával, valamint adománygyűjtéssel készültek a szervezők.

Egészségügyi állapotfelmérés és vezetett túrák a Mátrában. Többek közt ilyen programokkal is várták a jelentkezőket az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán. A program célja a sport fontosságának népszerűsítése volt.

– Azt gondolom, hogy amellett, hogy az elméjüket pallérozzák nagyon fontos az, hogy fizikailag is jó állapotban legyenek és egészségesen éljenek. A másik pedig, hogy a kollégákat egy kicsit kimozdítsuk a mindennapi mókuskerékből, a hétköznapi teendőkből. Kicsit csapatépítő jellege is van ennek – fejtette ki dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

Vérnyomásmérés mellett testtömeg index meghatározás, valamint személyre szabott diétás tanácsokat is kaphatott az, aki részt vett az egészségügyi állapotfelmérésen. Ezt követően a hallgatók és az Egyetem dolgozói vezetett túrákon vehettek részt a Mátrában.

– Több túraútvonal van felkészültségtől, időtől, fizikai állapodtól függően a Mátrában természetesen. Azért is több útvonalra gondoltunk, mert valakik már ismerik a Mátrát, viszont itt vannak az elsős hallgatóink, akik még gyakorlatilag valószínűleg nem is jártak itt. Számukra szeretnénk megmutatni azokat a rejtett kincseket, amiket a Mátra rejt – tette hozzá dr. Bujdosó Zoltán.

Az állapotfelmérés és a túrák mellett egy adománygyűjtésen is részt vehetett bárki, hiszen a Campus most a Papamaci Árvái alapítványt szeretné segíteni. Elsősorban pénzbeli támogatásra lenne szükség, de emellett tárgyadományokkal, köztük táppal és takarókkal is lehet segíteni az árva kutyusokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság