Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Programismertetés

Programismertetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lezárult a lakossági vélemények, ötletek összegzése, ismertette választási programját Hiesz György, az DK-Momentum-MSZP polgármesterjelöltje. Mint elmondta: terveik nem csak 5 évre szólnak, hiszen céljuk, hogy a város hosszútávon fejlődjön. A programban kiemelt szerepet kapott többek között a város elöregedésének kezelése, a fiatalok helyben tartása és a környezetvédelem. Hiesz György szerint függetlenül attól, hogy mi lesz a választás eredménye, fontos, hogy párthovatartozástól függetlenül, közösen tegyenek a képviselők a városért.

Hosszútávú fejlesztéseket tartalmaz a lakossági vélemények alapján összeállított városi program- mondta Hiesz György polgármesterjelölt mai sajtótájékoztatóján. Kérdőívekre kapott válaszok, valamint lakossági fórumokon kapott jelzések figyelembevételével gyűjtötték össze a legfontosabb feladatokat.

– Kiemelten kell foglalkozni az idős lakossággal, aki magára maradt, elöregedett, speciális problémái vannak, intézményi hálózat kell, gondoskodás róluk. A fiatalokat itt kell tartani, vissza kell csábítani, lakás kell, egy élhető város, bevonni őket a döntéshozatalba, nagyon sok konkrét cselekvés van leírva. A klímaváltozásról, hogy tényleg melegszik, megkerülhetetlen, a fásítás, vízfelületek, a Mátrának a kihasználása – sorolta.

A lakosok megsegítése érdekében új foglalkoztatási formákat hoznának létre, ide települt cégekkel együttműködve új otthonok építését támogatnák, hogy itt telepedjenek le a munkavállalók. Tovább dolgoznának a köztisztaságon, közbiztonságon, és útfejlesztéseken. A lényeg, hogy ne csak a választás előtt, hanem utána is beleszólhassanak a döntésekbe a lakosok.

– Szeretnénk a döntéseket társadalmasítani, bevonni a lakosságot, ha kell, közvetlenül a költségvetésbe beleszóljon, ha kell, fontosabb ügyekben helyi népszavazás, minden fontos ügyben interaktívan is lehessen részt venni, a honlapot nyitottabbá, frissebbé tenni – magyarázta.

Bevezetnék helyi üzletekkel karöltve a városkártyát, átszerveznék a parkolási rendet, a tömegközlekedést, és városi elektromos kisbuszokkal taxis szolgáltatást vehetnének igénybe a helyeik olcsóbban. A rövidített program, jövő héten írásban is megjelenik, az interneten pedig a részletes írás is megtekinthető lesz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság