Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közpénz önös célra?

Közpénz önös célra?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lépjen vissza az elnökjelöltségtől. Ezt kéri Dr. Juhász Attila Simontól, a Fidesz-KDNP jelöltjétől Dudás Róbert a megyei közgyűlés Jobbikos elnökjelöltje. A kérést azzal indokolja, hogy szerintük etikátlanul éltek vissza közpénzekkel a megye Fideszes vezetői – mondta a sajtótájékoztatón.

Dudás Róbert hozzátette: több mint egy éve folyik nyomozás, az 1,1 milliárd forintos sikkasztás gyanúja miatt.

Önös célra használták fel a megye Fideszes vezetői a Heves Megyei Vállalkozás,- és Területfejlesztési Alapítvány közpénzét- több cikk is megjelent erről, amelyekben bizonyítják az állítást. -Így kezdte sajtótájékoztatóját a Heves Megyei Közgyűlés Jobbikos elnökjelöltje. Mint elmondta: egy éve folyik a nyomozás, hogy hová tűnt 1,1 milliárd forint.

– Évek óta folyik az a vita, hogy egyáltalán közpénzről van-e szó, viszont mind a nemzeti adatvédelmi biztos, mind pedig a bíróság első fokú döntése értelmében ezek közpénznek minősülnek, viszont nem hajlandóak ezen adatokat kiszolgáltatni. Világossá vált, hogy miért, hiszen az elmúlt napokban olyan cikkek jelentek meg, melyben 12 személy volt megjelölve, akik saját, önös célra használták föl ezeket a közpénzeket – fejtette ki.

A sajtótájékoztatón elhangzott: úgy tudják, a kormánypárti vezetők saját és családjaik részére lakásokat és irodákat vásároltak a pénzből.

– Ez jól bizonyítja, hogy ezen közpénzekkel finoman szólva is etikátlanul bántak és alkalmatlanná váltak azokra a feladatokra, amelyeket most is végeznek, de sokkal inkább arra, amit a jövőben próbálnak végezni,így nyomatékosan felszólítom Juhász Attila Simont, a Fidesz-KDNP Heves Megyei Közgyűlési elnökjelöltjét, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől – húzta alá.

Dudás Róbert továbbá felszólítja a Fidesz-KDNP-t, hogy léptesse vissza a jelöltségtől Dr. Juhász Attila Simont.

Visszautasítja a vádakat Dr. Juhász Attila Simon a Fidesz-KDNP közgyűlési elnökjelöltje,a Jobbik által említett nyomozás tényét, nem cáfolta, de nem is erősítette meg. Az elnökjelölt televíziónknak elmondta: a vállalkozásfejlesztési alapítvány kapcsán egy éve állít valótlant az ellenzék, ezért több képviselő ellen is büntetőfeljelentést tesz.

– Heves Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nem döntött sem a hitelről, sem a támogatásról, hiszen az egy országosan elbírált pályázati rendszer, és aki ennek a pályázati rendszernek tartalmi és formai követelményeinek szempontjából megfelelt, az a gazdasági társaság megkapta a pályázati támogatást – fejtette ki.

– Amit Dudás úr elmondott a sajtótájékoztatóján, hogy azokat a közpénzeket, amiket a területfejlesztési forrásokra szánunk majd az elkövetkezendőkben, azt is, mint megyei közgyűlési elnök, vagy a fideszes frakció sajátjaként kezelné, és kitalicskázná ezeket a pénzeket a megyéből, ez ugyanúgy nem fog megtörténni, mint ahogy nem történt meg az elmúlt időszakban sem, hiszen a megyei területfejlesztési pályázati pénzek, azok igen jó helyre kerültek a településekhez – vélekedett, hozzátéve azt is: büntetőfeljelentést fog tenni az ügyben valótlan állítások miatt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság