Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új játékok az ovisoknak

Új játékok az ovisoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új játékokkal bővült a Dobó és Lehel úti óvoda Jászárokszálláson. Az önkormányzat közel 10 millió forint önerőből vásárolta az elemeket és az alaphoz szükséges kiegészítőket. Mindehhez a Lehel úti óvoda szülői munkaközössége több mint 1 millió forintot ajánlott fel az ottani játékok vásárlására.

Ezt az új játszóteret vehették birtokba a kicsik a Dobó úti óvodában Jászárokszálláson. Egy lengyel cég magyarországi képviselője telepítette a játékokat, a város közmunkásai pedig ütésálló gumilapokat helyeztek le alapnak, majd körbekerítették betonszegéllyel.

– Közel 7 millió forintba került ez a négy játék, ami itt található és ehhez jön még a másik óvodánál 4 millió 200 ezer forintba került az ottani játék. Ebből 1 millió 200 ezer forintot a szülői munkaközösség a különböző rendezvényein elért belépődíjakból, különböző adományokból gyűjtötte össze és ebbe a játékba, játékvásárlásba ezt beleadta – mondta el Gergely Zoltán polgármester.

A Lehel úti óvodába a játékelemek alapját szintén a közmunkások csinálták. A polgármester örült, hogy a gyerekeknek tetszik az új játszótér, véleménye szerint ez egy jó helyre kerülő összeg, mert a gyerekek, így még jobban sajátjuknak érezhetik az óvodát.

– Látni kellett volna azt az örömet, ahogy felfedezték ezeket a játékokat, amennyire örültek neki, amennyire tudták használni és itt a legbonyolultabb játékon egy 5 éves kislány mászott át elsőre és a csúszdán leérve elkezdett ugrálni örömében, megtapsoltuk és ilyen örömfutásba még kétszer körülfutotta a játékot és olyan bátrak lettek utána a többiek is, hogy nem volt vele gond, hogy birtokba vegyék ezt az egész játszóteret – mondta a polgármester.

A polgármester emellett beszélt a szakemberhiányról is, ami nem egyedi, nem csak ez a település küzd ezzel a problémával, hiszen az egész országban óvónő hiány van, Árokszálláson 22-ből 8 állás betöltetlen. Hozzátette mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő számú óvónőt biztosítsanak, hogy a nevelés gördülékenyen haladhasson tovább.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság