Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Őszi állásbörze

Őszi állásbörze

Idén 2. alkalommal rendezett Gyöngyösön állásbörzét a Heves Megyei Kormányhivatal, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület közreműködésével. Közel 20 cég mutatkozott be és nyújtott állásajánlatot többek között szállítás, vendéglátás, építőipar, élelmiszeripar és betanított munka területén. Továbbá karrieranácsadást is tartottak a megjelenteknek, és segítséget nyújtottak önéletrajz és motivációs levél megírásában.

Közel 20 kiállító és több száz álláslehetőség várta az érdeklődőket a Gyöngyösön megrendezett állásbörzén, ahol többek között megismerhették az ősszel induló támogatott képzéseket is. A nyári börzét sikeresen zárták, hiszen a meghirdetett állások jelentős részét betöltötték a munkavállalók, így érdemesnek tartották, hogy még egyet rendezzenek ebben az évben, hogy segítsék a jelenlegi álláskeresőket és munkáltatókat.

– A Foglalkoztatási Osztályokon az idei évben új reformprogram került bevezetésre, mely elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy személyesen is felvegyük a kapcsolatot az álláskeresőkkel annak érdekében, hogy felmérjük a képességeiket, készségeiket megnézzük mennyire alkalmasak arra, hogy visszajöhessenek a munkaerőpiacra. A megfelelő képzést megadjuk részükre. A másik része pedig az, hogy a munkáltatókkal alapítsunk olyan kapcsolatot, amely szorosabb kapcsolat annak érdekében vagy azok részére, akik szeretnének fejleszteni, bővíteni megfelelő minőségű munkaerőt tudjunk közvetíteni – magyarázta Kárer Attila, a Gyöngyösi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője.

Az álláskeresők mellett kiemelt figyelmet fordítanak a munkaképes, de inaktív vagy közmunkaprogramban foglalkoztatott olyan személyek felkutatására, akik visszavezethetők a nyílt munkaerőpiacra – ezért humán tanácsadást, valamint piacképes támogatott képzést biztosítottak számukra.

A kiállító cégek között volt olyan, aki jelenleg eladó, árufeltöltő és C kategóriás sofőrt keres. Az áruházvezető pozitív tapasztalatokról számolt be a börzével kapcsolatban.

– Olyan jól sikerült a nyári rendezvény, hogy úgy gondoltuk, hogy most is fontos hogy megjelenjünk és látszik is hogy szép számban jönnek munkavállalók. Nekünk fontos, hogy a legjobbakat, illetve a jókat találjuk meg – fejtette ki Rozovics Zsolt, a Forrás Áruház Kft. áruházvezetője.

Az álláskeresők örülnek, hogy több munkaterület közül tudnak választani és számukra jó lehetőségeket kínálnak.

– Azt hiszem, hogy elég bő a választék nagyon sok mindenre választ is kaptam itt a helyszínen, mind operátor, mind minőségellenőr, konyhai kisegítő, szakács és meg vagyok elégedve ezzel az állásbörzével – jelentette ki Stefáncsik Anita.

Az állásbörzén a foglalkoztatók tájékoztatást kaptak a különböző bértámogatási lehetőségekről, az álláskeresők pedig önéletrajzíráshoz kaphattak segítséget.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:14
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
09:16
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Üzleti negyed - gazdasági magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság