OO

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » “A betiltott kiállítás”

“A betiltott kiállítás”

Bemutatta a „betiltott kiállítása” anyagát a VAGY Egyesület. A választási megállító táblák kihelyezésére illetve a közpénzek elmúlt 5 évben történt kezeléséről szóló anyagok kihelyezésére nem kapott engedélyt az egyesület, viszont a jogszabályi lehetőségek figyelembe vételével kihelyezték ezeket egy lakóautón. A kiállítás-megnyitón egy performance-ot is előadtak, amelyben választási ígéreteikről is beszámoltak.

Nem mindennapi lakóautó áll a piac mellett. A jármű oldalán egy felirat mutatja: betiltott plakátokat láthatunk rajta.

A VAGY Egyesület állította össze ezt a kiállítást, amelyet egyébként másképp szerettek volna kihelyezni, ám a várostól nem kaptak erre engedélyt. Mint Nagy Róbert képviselőjelölt elmondta: a hivatalos indok szerint a plakátok nem illettek volna be a város látképébe, ők azonban úgy gondolják, hogy a képviselők tudták, milyen anyagok kerülnének ki a városba.

– Az elmúlt 5 év korrupciógyanús ügyeit tesszük most közszemlére, szinte forintra pontosan el van magyarázva, hogy itt hogy zajlottak a beruházások, a Szent-Bertalan Templom, a kerékpárútnál, a tanulmányokat hogyan vásárolta az önkormányzat 85 millió forint értékben, tehát sok százmillió forintról van itt szó, és a dolog lényege az, hogy amíg Gyöngyösön nincsen megvalósítva a versenybiztos, átlátható beszerzési gyakorlat, addig itt százmilliók fognak elfolyni – magyarázta Nagy Róbert, a VAGY Egyesület képviselőjelöltje.

Az egyesület programjában hangsúlyos szerepet kap az átláthatóság és nyílt beruházások fontossága, a pontok ismertetésére pedig egy performance-ot mutattak be.

Mint elmondták: ígérni mindent lehet, ám ők olyan programokat állítottak össze, amely tartható és vállalható.

– Ezért is próbáltuk parodizálni ezt az egészet, nem vagyunk naivak, nem lehet minden utat felépíteni, nem lesz kétszer két sávos a 24-es út, és hülyeségeket, persze lehet ígérgetni, nem szabad naivnak lenni, hogy hirtelen egy politikai változástól, majd minden utunk jobb lesz. Nem. Olyan borzasztó állapotban vannak itt az utak, hogy egyszerűen nem lehet ezeket megjavítani, de az, hogy kiszámítható legyen az útfelújítási munka, ezt azért el lehetne várni – magyarázta Béres Tibor képviselőjelölt.

Programjukban hangsúlyozzák ezen kívül a bakancsos turizmus megerősítését, a közbiztonság növelését, a minőségi kulturális programok számának növelését, és a város új arculatának létrehozását.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Zeneiskolások előadása - Makovinyi Lili - Albeniz: Chant d'amour
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála 2. rész
11:07
Zongoraavató hangverseny (részlet)
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A só
18:10
Ízelítő - Különkiadás
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nemzetiségi magazin
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság