Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hiesz György a polgármester

Hiesz György a polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hiesz György a DK-Momentum-MSZP polgármesterjelöltje kapta a vasárnapi választáson a legtöbb voksot, így az elmúlt 5 év után újabb ciklusát kezdheti meg polgármesterként. Mint elmondta: még ebben a hónapban feláll az új testület, akikkel párthovatartozás nélkül a közös cél érdekében szeretne együtt dolgozni, és tenni a városért.

Egyeztetések, papírmunka, városi ünnepség szervezése. A választás után is ugyanúgy zajlik a munka a polgármesteri irodában. Hiesz György, az előző öt és a következő öt év polgármestere elégedett a szavazás eredményével.

– Örülök, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjei 10 körzetből nyolcat megnyertek, és egy fő még kompenzációs listáról bekerült, és jómagam is nyertem, ezt köszönöm, a rám adott szavazatokat és az ellenzéki összefogásra leadott szavazatokat is nagyon köszönöm, meg fogjuk hálálni, mert tényleg olyan öt év következik, ami munkával lesz tele és sok-sok újdonsággal – jelentette ki az újraválasztott polgármester.

A hamarosan felálló képviselő-testület tagjainak többségével az elmúlt öt évben is együtt dolgozott Hiesz György, ezért úgy gondolja, nem lesz probléma az együttműködéssel, hiszen mint eddig is, ezután is mindenki Gyöngyösért fog dolgozni. Mint elmondta: az érdemi munkát azonnal elkezdik.

– Biztos, hogy benne van a hivatal átalakítása, benne lesz a cégeinknek az átvilágítása, személyi változások, benne lesz egy sokkal határozottabb, markánsabb vezetés a részemről is, ha ebben partner a testület, akkor ezt tudom csinálni, ha nem partner, akkor maszatolgatunk, remélem, hogy partner lesz és sok-sok olya dologban gyors intézkedéseket tudunk tenni, amit hiányoltak az emberek. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárjuk a Fideszt, ugyanúgy számítunk a munkájukra – tette hozzá.

A vasárnapi szavazás magas részvétellel zárult. Míg 5 évvel ezelőtt választásra jogosultak 47 százaléka járult az urnákhoz, addig az idei önkormányzati választáson több mint 50 százalék szavazott. 5 évvel ezelőtt 5 kihívója volt a választáson Hiesz Györgynek, akkor 31,4 százalékkal lett polgármester, most azonban összesen 3-an indultak a tisztségért, a választók 47,2 százaléka tette le mellette a voksát.

A Megyei Közgyűlésben 6 mandátumot szerzett az ellenzék, 9-et a Fidesz-KDNP. A választók 52 százaléka a szavazott a megyei listákra, több mit 60 százalékot ért el a kormánypárt, 39-et pedig az ellenzék.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság