Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Játék egy zöldebb jövőért

Játék egy zöldebb jövőért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két millió forint értékű udvari játékeszközöket vehetett át a gyöngyösi Jeruzsálem Úti Tagóvoda. Az intézmény egy országos játékon vett részt, ahol műanyag flakonok gyűjtésével szerezték meg végül az első helyet és az ezzel járó nyereményt. Az óvoda így egy modern kétszemélyes hintával és egy földbe épített trambulinnal gazdagodott.

„Játék egy zöldebb jövőért” ezzel a címmel hirdetett országos versenyt egy tisztítószer gyártó és egy forgalmazó cég, melyet műanyag flakonok gyűjtésével sikerült megnyernie a Jeruzsálem úti tagóvodának. Az intézmény nem először indult el ezen a versenyen, hiszen tavaly például a második helyen végeztek. Idén több mint a kétszeresét sikerült összegyűjteniük, mint a második helyezettnek, így főlényesen nyerték meg az országos versenyt és az ezzel együtt járó 2 millió forint értékű udvari játszóeszközöket.

– Mi azért jelentkeztünk erre a játékra, mert azon kívül, hogy kecsegtető volt a főnyeremény, mi mindig is tudatosan neveltük a gyermekeket, tehát a környezettudatos magatartás a fenntarthatóságra nevelés mindig nagyon fontos volt. Ez a játék pont erről szól, hiszen használt, üres flakonokat kellett gyűjtenünk – magyarázta Domoszlai Andrea tagóvoda-vezető.

A versenyt a cégek 2015-ben indították azzal a céllal, hogy a vásárlók körében is népszerűsítsék a környezet tudatos gondolkodást.

– Az elsődleges célja mindenképpen az volt, hogy egy edukációt, egy nevelést próbáljunk meg elindítani a magyar piacon. A környezettudatosság, a környezetvédelem fontosságára felhívni a figyelmet. Már a kezdet-kezdetén tudtuk, hogy igazából az embereket leginkább az motiválja, hogy ha van valami nyeremény, van közösségi élmény. Mi a közösségi élményt a támogatásban találtuk meg – mondta el Varga László, a Henkel Magyarország Kft. Beauty Care üzletága kereskedelmi igazgatója.

A versenyen elért első helyezéssel, az óvoda most egy modern kétszemélyes hintával és egy földbe épített trambulinnal gazdagodott.

A versenyt jövőre is bármelyik gyöngyösi óvoda megnyerheti, hiszen a két cég képviselői elmondták, továbbra is folytatják a flakongyűjtést és számítanak az intézmények részvételére.

– Szokták mondani, hogy „határ a csillagos ég”, úgy tudom, hogy idén minden eddigi számot megdöntöttek a vásárlók, a gyűjtögetők a flakonok számát illetően. Nem tudom behatárolni, hogy meddig fog ez nőni, igazándiból ameddig van kedv, amíg van lelkesedés, és amíg vannak nyeremények, amiket a gyerekek így tudnak használni, addig valószínűleg mi is fogjuk csinálni – fűzte hozzá a kereskedelmi igazgató.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyerekek ki is próbálhatták az új játszóeszközöket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság