np

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Játék egy zöldebb jövőért

Játék egy zöldebb jövőért

Két millió forint értékű udvari játékeszközöket vehetett át a gyöngyösi Jeruzsálem Úti Tagóvoda. Az intézmény egy országos játékon vett részt, ahol műanyag flakonok gyűjtésével szerezték meg végül az első helyet és az ezzel járó nyereményt. Az óvoda így egy modern kétszemélyes hintával és egy földbe épített trambulinnal gazdagodott.

„Játék egy zöldebb jövőért” ezzel a címmel hirdetett országos versenyt egy tisztítószer gyártó és egy forgalmazó cég, melyet műanyag flakonok gyűjtésével sikerült megnyernie a Jeruzsálem úti tagóvodának. Az intézmény nem először indult el ezen a versenyen, hiszen tavaly például a második helyen végeztek. Idén több mint a kétszeresét sikerült összegyűjteniük, mint a második helyezettnek, így főlényesen nyerték meg az országos versenyt és az ezzel együtt járó 2 millió forint értékű udvari játszóeszközöket.

– Mi azért jelentkeztünk erre a játékra, mert azon kívül, hogy kecsegtető volt a főnyeremény, mi mindig is tudatosan neveltük a gyermekeket, tehát a környezettudatos magatartás a fenntarthatóságra nevelés mindig nagyon fontos volt. Ez a játék pont erről szól, hiszen használt, üres flakonokat kellett gyűjtenünk – magyarázta Domoszlai Andrea tagóvoda-vezető.

A versenyt a cégek 2015-ben indították azzal a céllal, hogy a vásárlók körében is népszerűsítsék a környezet tudatos gondolkodást.

– Az elsődleges célja mindenképpen az volt, hogy egy edukációt, egy nevelést próbáljunk meg elindítani a magyar piacon. A környezettudatosság, a környezetvédelem fontosságára felhívni a figyelmet. Már a kezdet-kezdetén tudtuk, hogy igazából az embereket leginkább az motiválja, hogy ha van valami nyeremény, van közösségi élmény. Mi a közösségi élményt a támogatásban találtuk meg – mondta el Varga László, a Henkel Magyarország Kft. Beauty Care üzletága kereskedelmi igazgatója.

A versenyen elért első helyezéssel, az óvoda most egy modern kétszemélyes hintával és egy földbe épített trambulinnal gazdagodott.

A versenyt jövőre is bármelyik gyöngyösi óvoda megnyerheti, hiszen a két cég képviselői elmondták, továbbra is folytatják a flakongyűjtést és számítanak az intézmények részvételére.

– Szokták mondani, hogy „határ a csillagos ég”, úgy tudom, hogy idén minden eddigi számot megdöntöttek a vásárlók, a gyűjtögetők a flakonok számát illetően. Nem tudom behatárolni, hogy meddig fog ez nőni, igazándiból ameddig van kedv, amíg van lelkesedés, és amíg vannak nyeremények, amiket a gyerekek így tudnak használni, addig valószínűleg mi is fogjuk csinálni – fűzte hozzá a kereskedelmi igazgató.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyerekek ki is próbálhatták az új játszóeszközöket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Zeneiskolások előadása - Makovinyi Lili - Albeniz: Chant d'amour
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála 2. rész
11:07
Zongoraavató hangverseny (részlet)
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A só
18:10
Ízelítő - Különkiadás
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nemzetiségi magazin
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság