Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erasmus+ záró

Erasmus+ záró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lezárult az Erasmus+ pályázat a Berze Nagy János Gimnáziumban. A záró rendezvényen összegezték az elmúlt 3 év munkáját, ahol a résztvevő diákok beszámoltak tapasztalataikról és bemutatták projektzáró filmjeiket, valamint egy Budapesti kirándulással szereztek még közös élményeket a hétvégén.

Egy korszak zárult le a Berze Nagy János Gimnázium életében, hiszen a 3 éves Erasmus+ pályázat zárónapját tartották a hétvégén. A program célja az volt, hogy a résztvevő diákok idegennyelv- és digitális kompetenciái fejlődjenek, új tapasztalatokat gyűjtsenek, más kultúrákkal ismerkedjenek és barátságokat kössenek.

– A mi iskolánk spanyol és olasz partnerekkel dolgozott együtt. Oda tettünk látogatásokat, 8 napos utazások történtek Olaszországba és Spanyolországba, illetve a tanárok egyeztető találkozókon vettek részt, azok pedig 3 naposak voltak, mint a mostani is – sorolta Nagy Noémi pályázat koordinátor.

A pályázat koordinátora úgy véli, hogy a program elérte a célját, hiszen azon túl, hogy a gyerekek számos élménnyel gazdagodtak a kiírt célok is megvalósultak. A programban 22 Berzés diák vett részt és 24 külföldi tanuló jött ide, a gyöngyösi gimnáziumban.

Az eseményen többek között az is elhangzott, hogy a gimnázium ismét bekerült a 100 legjobb középiskola közé. Emellett díjjal ismerték el, hogy ők segítették a legtöbb diákot a felkészülésben, annak érdekében, hogy az ELTE-n tanulhassanak tovább.

– Ez nagyon nagy öröm számunkra ez elsősorban a kompetenciamérés eredményeinek az érettségi eredményeknek köszönhető, illetve a felvételi eredményeknek. A másik pedig a díj amit kaptunk az ELTE-n. Ez is egy nagy megtiszteltetés számunkra, hiszen az országban összesen 6-7 középiskola kapta meg ezt a díjat – húzta alá Bánkuti Anita igazgatóhelyettes.

A projektzáró rendezvényen összegezték a tapasztalatokat, élménybeszámolót tartottak, kirándultak és végül egy-egy öleléssel búcsúztak egymástól.


Tovább az archívumra