Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázzanak értékeikre!

Vigyázzanak értékeikre!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lopások történtek a gyöngyösi buszpályaudvaron. Ezt olvashatjuk több közösségi oldalon is, ahol néhányan azt állítják, hogy eltulajdonítottak tőlük bizonyos értéktárgyakat. Megkeresésünkre a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága ezzel kapcsolatban azt válaszolta, hogy az elmúlt hat hónapban nem érkezett sem bejelentés, sem panasz hozzájuk lopás tárgyában. A rendőrség az esettel kapcsolatban felhívja a figyelmet, hogy nagyobb odafigyeléssel vigyázzunk értékeinkre.

Közösségi oldalakon több személy is azt állítják, hogy meglopták őket itt a gyöngyösi buszpályaudvaron az utóbbi időben. Ennek kapcsán megkerestük a Volán Zrt.-t, a cég Kommunikációs Igazgatósága közleményben válaszolt.

Azt írják: megvizsgálták az elmúlt hat hónap Gyöngyös autó-buszállomással kapcsolatos bejelentéseket, de egyetlen panasz sem érkezett társaságukhoz lopás tárgyában. Hozzátették: a Volánbusz mindent megtesz, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével – köztük kamerarendszerrel, biztonsági szolgálattal – védje az utasok biztonságát. Továbbá azt kérik utasaiktól, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül.

Az esetek kapcsán a rendőrség felhívja az emberek figyelmét, hogy amennyiben a tömegközlekedést választják, úgy nagy odafigyeléssel és körültekintően vigyázzanak értékeikre.

– Ha például buszra várnak legyenek óvatosak, elővigyázatosak. Ha olyan idegen személy ül le maguk mellé, aki különböző ürüggyel kezdeményez beszélgetést. A pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tárolják, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni például kabát belső részében. A kézitáskát tartsák mindig zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsák a karjuk alá és érinthetetlenségét többször is ellenőrizzék. Mindig csak annyi csomagot vigyenek magukkal, amennyire képesek odafigyelni – javasolta Kovács Nikolett, a HMRFK sajtóreferense.

A Volánbusz Zrt. közleményében hozzátette: amennyiben valaki gyanús vagy rendkívüli eseményt tapasztal, forduljon bizalommal a társasághoz. Bejelentésre személyesen, minden autóbusz-állomás forgalmi irodájában, vagy online van lehetőség.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság