Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázzanak értékeikre!

Vigyázzanak értékeikre!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lopások történtek a gyöngyösi buszpályaudvaron. Ezt olvashatjuk több közösségi oldalon is, ahol néhányan azt állítják, hogy eltulajdonítottak tőlük bizonyos értéktárgyakat. Megkeresésünkre a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága ezzel kapcsolatban azt válaszolta, hogy az elmúlt hat hónapban nem érkezett sem bejelentés, sem panasz hozzájuk lopás tárgyában. A rendőrség az esettel kapcsolatban felhívja a figyelmet, hogy nagyobb odafigyeléssel vigyázzunk értékeinkre.

Közösségi oldalakon több személy is azt állítják, hogy meglopták őket itt a gyöngyösi buszpályaudvaron az utóbbi időben. Ennek kapcsán megkerestük a Volán Zrt.-t, a cég Kommunikációs Igazgatósága közleményben válaszolt.

Azt írják: megvizsgálták az elmúlt hat hónap Gyöngyös autó-buszállomással kapcsolatos bejelentéseket, de egyetlen panasz sem érkezett társaságukhoz lopás tárgyában. Hozzátették: a Volánbusz mindent megtesz, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével – köztük kamerarendszerrel, biztonsági szolgálattal – védje az utasok biztonságát. Továbbá azt kérik utasaiktól, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül.

Az esetek kapcsán a rendőrség felhívja az emberek figyelmét, hogy amennyiben a tömegközlekedést választják, úgy nagy odafigyeléssel és körültekintően vigyázzanak értékeikre.

– Ha például buszra várnak legyenek óvatosak, elővigyázatosak. Ha olyan idegen személy ül le maguk mellé, aki különböző ürüggyel kezdeményez beszélgetést. A pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tárolják, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni például kabát belső részében. A kézitáskát tartsák mindig zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsák a karjuk alá és érinthetetlenségét többször is ellenőrizzék. Mindig csak annyi csomagot vigyenek magukkal, amennyire képesek odafigyelni – javasolta Kovács Nikolett, a HMRFK sajtóreferense.

A Volánbusz Zrt. közleményében hozzátette: amennyiben valaki gyanús vagy rendkívüli eseményt tapasztal, forduljon bizalommal a társasághoz. Bejelentésre személyesen, minden autóbusz-állomás forgalmi irodájában, vagy online van lehetőség.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság