Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Társasházi nyílt napok

Társasházi nyílt napok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Társasházi nyílt napokat tart a katasztrófavédelem országszerte, így megyénkben Egerben és Gyöngyösön is. A cél az, hogy az ott élők és az illetékesek megismerjék a legfontosabb tűzvédelmi szabályokat, illetve a jövőre tervezett változtatásokat.

Tűz egy társasházban. A katasztrófavédelem kisfilmje arra hívja fel a figyelmet, hogy akár tragédiát is okozhat, ha a lakók nincsenek tisztában a tárolási szabályokkal vagy nem tartják be azokat. Most az ország 65 katasztrófavédelmi kirendeltségén, köztük a heves megyei kirendeltségeken is várják a tűzmegelőzési hatósági szakemberek a társasházak lakóit és üzemeltetőit a biztonsággal kapcsolatos információkkal.

A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak lakóközösségei részletes tájékoztatást kapjanak a lakóépületek biztonságát érintő tűzmegelőzési szabályokról. A szakemberek beszélnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat, lakóközösségeket érintő jövő januárban hatályba lépő változásairól is.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat. Ezzel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületeknél például írásba kell foglalni a tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amiket szabadon is kell hagyni, hogy a tűzoltók meg tudják közelíteni a beavatkozás helyét.

A társasházak napján a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők és más érdeklődők kérdezhetnek, illetve beszélhetnek a katasztrófavédelem szakembereivel például a tűzvédelmi házirend készítéséről, a biztonsági rácsról, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, a homlokzati szigetelésről vagy a nyílt láng használatáról. A konzultáció november 7-ig tart.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság