Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Schaffer Erzsébet újságíró húsz éve ír a Nők Lapjába, a 2009-es év Prim Primissima díjasa sajtó kategóriában

Schaffer Erzsébet újságíró húsz éve ír a Nők Lapjába, a 2009-es év Prim Primissima díjasa sajtó kategóriában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A belvárosi Esték sorozatban a gyöngyösiek is találkozhattak a sikeres újságírónővel.

Egy újságíró, aki nemhogy tévét nem néz, de újságot sem olvas, sőt mobiltelefonja sincs. Schäffer Erzsébet, a Nők Lapja főmunkatársa, akinek legfőbb hobbija, hogy ismeretleneket szólít meg az utcán, vadidegenekkel beszélget el. Hogy azután folyóirat vagy könyv hasábjain, esetleg élőszóban közvetítse a megélt és hallott történeteket. Mint ahogy tette most is. Schaffer Erzsébet azt mondja, alig kell valami az emberi kapcsolatok megteremtéséhez. Nála a kontaktus kialakulásnak legelső pillanatait remekül segítik olyan tárgyak, amelyeket táskájában mindig magánál tart. Ilyen a pálinkásüveg, a doboznyi cigaretta, a gyufa meg a zsebkés.

Schaffer Erzsébet tudatosan vadászik az érdekes emberekre, ám a találkozásokból születő embermesék sohasem a bulvár számára készülnek.

Az írónőnek 7 megjelent könyv és a tavaly elnyert Prima Primissima díj után legfőbb vágya, hogy egyszer elkészíthessen egy fotóregényt. Addig is járja az országot, és újabb ismeretségeket köt. Ki tudja, talán éppen mostani gyöngyösi látogatása is egy ilyennel gazdagította embermese tárházát.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-06-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor