Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mézes reggeli

Mézes reggeli

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mézes reggelit tartottak a Felsővárosi Általános Iskolában az egészségnevelés jegyében. Az esemény célja, hogy népszerűsítsék a mézfogyasztást a tanulók körében és megismerjék a méhek szerepét, valamint a mézgyártás folyamatát.
Hogyan készül a méz? Milyen jótékony hatása van az emberi szervezetre? Milyen fontos szerepet töltenek be a méhek az élet körforgásában? Milyen eszközei vannak a méhésznek? –többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a Felsővárosi Általános Iskola tanulói, ugyanis mézes reggelit tartottak az intézményben.

Méhek nélkül az emberi élet 4-5 éven belül megszűnne. Néhány országban már rohamosan csökken az egyedszámuk és hazánkban is ez a tendencia figyelhető meg- tudtuk meg Nagy Péter méhésztől.

– Sajnos itt is ez felé halad a nagy vegyszeres permetezések, ami hozzájárul ahhoz, hogy itt a méheket népszerűsítsük, hogy itt is a megfelelő, jó minőségű élelmiszer, illetve méz is az emberek rendelkezésére álljon – vélekedett.

Öko-iskola lévén az intézmény vezetősége fontosnak tartja az egészségnevelést, ezért is szervezték meg a mézes reggelit a diákoknak.

– Bakó Zsolti a Mátraaljai Méhészek elnöke keresett meg bennünket, az igazgató asszony támogatta ezt a kezdeményezést és úgy gondoljuk, hogy lesz még ennek folytatása is. Amikor áprilisban van a méhek napja akkor az iskola rajzpályázatukon is részt szokott venni és úgy gondoltuk, hogy ezt a kapcsolatot szeretnénk egy kicsit szorosabbra fonni – mesélte Rédeiné Tóth Éva, a rendezvényt szervező pedagógus.

A diákok is tudják, hogy fontos a méheket óvni és hogy milyen fontos a szervezetünknek a méz.

– Azért kell fogyasztani mézet mivel nagyon sok energiát is ad nekünk, ezáltal serkenti az agyunkat is az agyműködést és nagyon sok természetes anyag van benne plusz nagyon finom. Elég sok új dolgot láttam, nem is tudtam, hogy hogy készül a méz, meg hogy mennyi ideig csinálják ezt, milyen ez a folyamat, úgy hogy nagyon sok új dolgot megtanulhattam – mesélte a nyolcadikos Ambrus Alexandra.

Az előadásokat követően kóstolóval és mézcsomaggal várták a fiatalokat.


Tovább az archívumra