Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még mindig nehéz megbecsülni a kárt, amit az ár- és belvizek okoztak Heves megyében

Még mindig nehéz megbecsülni a kárt, amit az ár- és belvizek okoztak Heves megyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az áradások okozta kár a megyei agrárkamara legutóbbi ülésén is szóba került. Mint megtudtuk, megyénkben most 35 hektárnyi terület áll víz alatt, azt pedig még senki sem tudja, mi lesz a terméssel.

Összedőlt házak, elárasztott települések. Ismerős képek az országos televíziók híradóiból. Ha árvíz sújtotta területről esik szó, mindnyájunknak ezek a képek jutnak eszünkbe. Pedig a víz a mezőgazdasági területeken is milliárdos károkat okozott. Országszerte most körülbelül 250 hektárnyi terület áll belvízben, Heves megyében is több tíz hektáron áll a víz – ez volt az egyik témája a megyei agrárkamara legutóbbi ülésének is.

Az ár- és belvízkárok felmérése folyamatos, egyelőre csak becslések vannak. Az agrárkamara ülésén emellett a szervezet tavalyi működését is értékelték, ezen belül az európai uniós támogatások sikerét – ezek előkészítésében a kamara fontos szerepet vállalt.

Az ülésen elismeréseket is átadtak. A Heves megye mezőgazdaságáért kitüntetést Pál Sándor, Pallagi László és Tóbi János vehette át.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-06-24 )

Tovább az archívumra