Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Berze Népnap

Berze Népnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A továbbtanulás előtt állók segítségére több mint száz előadó tartott motivációs beszédet a gimnázium diákjai számára. Ez is része a már hagyományos Berze Népnapnak. A nyílt hét keretében a leendő tanulók és szüleik körbenézhettek az iskolában, és a régi berzések is találkozhattak, hogy felidézzék az iskolához köthető emlékeiket.

Tudományos élet, csillagászat, kertészkedés, továbbtanulási lehetőségek, tévézés, és külföldi karrier. Színes és széleskörű előadások várták a diákokat a Berze Nép-napon. Ennek célja, hogy a berzések akár még a végzős évük előtt megismerhessék azokat a munkaköröket, amelyek iránt érdeklődnek, így tájékoztatást kapjanak, milyen tantárgyakat szükséges tanulniuk, és merre felvételizzenek.

– Az élet és az ország minden területéről jöttek ma ide hozzánk előadók, mondhatom, és elnézést a kifejezésért, de a legkisebbektől a legnagyobbakig, az egyetemektől, a kisiskolákon át, a végektől a magánemberekig jöttek ide azért, hogy a diákjainkat meggyőzzék valamiről. Meggyőzzék, hogy azt a szakmát, amit ők végeznek, érdemes csinálni, kell oda az ember, és meg lehet belőle élni – fogalmazott Gyurkó Péter igazgatóhelyettes.

A nyílt héten belül azokat a tanulókat és szüleiket is várták, akik megismerkednének az intézménnyel, és itt szeretnének továbbtanulni. A nyílt napon több mint 300 iskolás látogatott el a gimnáziumba.

– Az egész épületen keresztül, és az egész tudásunkkor keresztül vittük őket, csoportokra szedve, és a mi diákjaink, és a mi tanáraink foglalkoztatták ezeket az újonnan ideérkező, reményeink szerint minél nagyobb számban ideérkező diákokat – magyarázta az igazgatóhelyettes.

A harmadik alkalommal megrendezett eseményre visszavárták a volt berzéseket is, hogy együtt idézzék fel az iskolával kapcsolatos emlékeiket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság