Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Van kiút

Van kiút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalomból szervezett drogprevenciós előadást a Gyöngyösi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az előadást egy már leszokott droghasználó tartotta, aki saját tapasztalatairól mesélt az Egressy Béni Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjainak egy osztályfőnöki óra keretében.

Éppen Bajcsi Norbert, egy már leszokott szerhasználó tart drogprevenciós előadást az Egressy Béni Általános Iskola nyolcadikos diákjai számára. A Gyöngyösi Roma Nemzetiségi Önkormányzat első alkalommal szervezett ilyen tematikájú előadást, mellyel szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy minden függőségből van kiút.

– Mivel azt látjuk, hogy nem csak a városokban, de az országban mindenhol nagyon-nagy probléma a kábítószer jelenléte, vagy bármilyen más függőség a fiatalok körében. Ezért úgy gondoltuk, hogy mi is szánunk rá időt és próbálunk egy olyan előadót elhozni a gyerekeknek, aki saját tapasztalatból beszélhet erről a témáról – magyarázt Vidák Renáta szervező.

Az előadó Bajcsi Norbert 20 éven keresztül élt különféle drogokkal és egyéb tudatmódosító szerekkel. Ezt követően azonban egy segítségnek köszönhetően le szokott ezekről és mára a saját tapasztalatait megosztva igyekszik felhívni a tanulók figyelmét is arra, hogy ha valaki bármilyen függőségben is szenved, számára midig van kiút és mindig van segítség.

– Igazából, amikor én felgyógyultam – egy rehabon gyógyultam – ott jöttem rá arra, hogy igazából egy az, hogy van segítség. Kettő, hogy ez mekkora dolog, hogy tudunk segíteni és én ott elhatároztam, hogy valamilyen formában én ezt a fajta segítséget, ezt vissza fogom adni. Így próbálok most segíteni mind az iskolásoknak, valamint sok olyan helyre meghívnak ahol az én életutamon keresztül, tapasztalataimon keresztül próbálom elmondani, hogy van lehetőség, van kiút, bármilyen függőségből – fogalmazott a fiatalember.

Az iskola mindig is nyitott volt bármilyen témákra, hiszen számunkra is fontos, hogy a fiatalok minél hamarabb halljanak a rászokás veszélyeiről, találkozzanak ezekkel a problémákkal – emelte ki Lipkovics Gábor az intézmény igazgatója.

– Azzal, hogy kapunk egy olyan előadót, aki megélte mindezt és ki tudott lábalni belőle, különböző segítséggel, önakarattal. Ezzel a mi gyerekeinket életszerűséggel oktatjuk arra, hogy lehetőleg ne, és ha ilyen lenne, hogyan jöjjenek vissza – sorolta.

Az esemény szervezője elmondta, hogy a Gyöngyösi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a jövőben is kíván hasonló tematikájú előadásokat szervezni, hiszen úgy látják, fontos ezekről a témákról beszélni a városban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság