Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tehetségeket támogatnak

Tehetségeket támogatnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön összesen 3 millió forint összegű pénzadományt adott át 5 megyei tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezetnek az ELMŰ-ÉMÁSZ. A támogatásokból gyöngyösi, Gyöngyösoroszi, pétervásárai, váraszói és tarnaleleszi projektek valósulnak meg.

– Heves megyében mindig olyanok kaptak ebből a nem kis összegű támogatásból, akik leginkább rászorulnak. Legyenek azok azért, mert vagy az egészségügyi képességeik vannak hendikepben, vagy éppen azért, mert hihetetlenül tehetségesek ugyan, de ezt a tehetséget anyagi okok miatt nem tudják előbbrevinni – dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és Horváth László országgyűlési képviselő köszöntötte elsőként az ELMŰ-ÉMÁSZ adományátadó ünnepségén a résztvevőket.

A fennállásának 125. évfordulóját ünneplő cégcsoport számára már hosszú évek óta fontos a társadalmi szerepvállalás, idén 5 megyei tehetség és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezetnek adott át összesen 3 millió forintot.

– Nyilvánvaló, mint ekkora cégnek a vezetői, felelősséget érzünk a társadalom iránt is, és azt gondoljuk, hogy ha a tehetséges gyerekeket tudjuk támogatni, az hosszú távon szolgálja a térség, és a cég érdekeit is – fogalmazott Fodor József, az ELMŰ Hálózati Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ünnepségen egy-egy műsorral kedveskedtek a kedvezményezettek, többek között a gyöngyösi Segíts, Mert Segítségre Szorulok Alapítvány is.

– Több alkalommal részesültünk már az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól ilyen kedves felajánlásban, ebben az évben udvari játszóeszközök vásárlására, beszerzésére fogjuk fordítani ezt az összeget – mondta elTörökné Bakos Judit gyógypedagógus.

A támogatásból részesült még a pétervásárai Gyermekmosolyért Alapítvány, a tarnaleleszi Rákóczi Péter Ifjúsági Fúvószenekar, a váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar és a gyöngyösoroszi Segítő Kezek Alapítvány is. A felajánlást a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte.

– Ha nem is tudunk mindenkinek egyenlő esélyt teremteni, mert nagyon mások a feltételek, az adottságok, a képességek, a lehetőségek, de, hogy arra mindig törekednünk kell, hogy a hátrányokat, azokat viszont lehetőség szerint minél jobban szűkítsük, azok minél kisebbek legyenek ebben az életben – vélekedett.

A cégcsoport már nyolc éve adományoz a megyei szervezeteknek adventkor. Az ünnepség végén minden fellépőt mikuláscsomaggal ajándékoztak meg a jelenlévők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság