Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Korszerűsítés

Korszerűsítés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 3200 új Led-es lámpatestet szereltet fel az önkormányzat városszerte. A fejlesztést a tavalyi évben felvett 300 milliós fejlesztési beruházási hitelből finanszírozza a város. A beruházás egyik célja a megtakarítás, hiszen a régi lámpatestek működésének összege éves szinten 80 millió forint. A projekt várhatóan a január végén fejeződik be.

– Megfelelő világítást ad szerintem. Nekem tetszik összességében – igy vélekedik egy gyöngyösi lakos az új ledes lámpatestekről, amit idén novembertől kezdett el felszereltetni az önkormányzat. A beruházás indokolt volt, hiszen a régi lámpatestek elavultak voltak és sokat fogyasztottak.

– Gyöngyösön nagyon régi típusú kandeláberek és ahhoz tartozó lámpatestek voltak eddig felszerelve, ezek több 10 éves lámpatestek. A fogyasztásuk, valamint a fizikai állapotuk is indokolta, hogy ezeket lecseréljük. Az önkormányzat tavaly 300 millió forint fejlesztési beruházási hitelt vett fel, amiből ezt a ledes közvilágítás korszerűsítést szeretnénk megoldani – sorolta Juhász Katalin, Városfejlesztési és Városüzemeltetési igazgató.

Ez pedig már a város főtere este, ahol már az új, hidegfényű ledes lámpatestek világítanak. A fejlesztés egyik fő oka a megtakarítás, hiszen a régi lámpatestek működése évente 80 millió forintba kerül a városnak. A fejlesztésnek köszönhetően akár ennek a 40 százalékát is megspórolhatjuk – mondta el Juhász Katalin.

– Ez a projekt lépett most abba a fázisba így november közepén, hogy elkezdték szerelni az új lámpatesteket. Összesen a városban 3191 darab új lámpatest kerül felszerelésre, ezeknek a teljesítménye 13 és 100 watt között van, ezek jóval kisebb teljesítményűek, mint a korábbi közvilágítási lámpatestek. Így egyértelmű, hogy jelentős megtakarítást vár ettől az önkormányzat. Az előzetes számítások szerint 40 százalék körüli megtakarítást szeretnénk elérni – részletezte az igazgató.

Gyöngyös szinte teljes területe új közvilágítást kap.

Városszerte folytatódnak a munkálatok és a tervek szerint január végén fejeződnek be.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság