Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Digitális fejlesztés

Digitális fejlesztés

Száz millió forintos támogatást nyert a Hatvani Tankerületi Központ „Digitális módszertani fejlesztés a Hatvani Tankerület intézményeiben” című pályázatával. A gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is részese lehetett a projektnek. Az intézmény a támogatás segítségével a tanulók kompetenciáit, problémamegoldó képességét és kreatív gondolkodását fejleszti digitális taneszközökkel.

Legoból készült erődök, csatajelenetek és egy régi történet újragondolása elevenedett meg a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola falai között a digitális módszertani fejlesztési program keretében. A diákok Petőfi Sándor János Vitéz című elbeszélő költeményét dolgozták fel korszerű formában, digitális taneszközök segítségével készültek a műből és tesztelték tudásukat különféle digitális eszközökkel.

– Ezáltal sokkal jobban fejlődik az ő szókincsük, a közös munka, a fantázia világuk még jobban ki tud nyílni, hiszen játékon keresztül alkotnak és írnak meséket, készítenek el különböző történeteket – mondta el Gajdáné Tomcsény Dorottya magyartanár.

A projektben a pedagógusok speciális továbbképzése is megvalósult. A gyerekek folyamatosan használják a digitális eszközöket – mondta stábunknak Lipkovics Gábor, az intézmény vezetője.

– Szívesen veszik, jól fejlődnek tőle, érdekesség és ha tetszik ha nem az oktatás megújul. Mindenféleképpen az kell, hogy erre a területre rálássanak és gyakoroljanak, fejlődjenek – vélekedett.

Interaktív magyaróra és János vitéz. A legoból épített történetek folytatása nemcsak a pedagógusok számára volt érdekes, de a gyerekek is egy jó közösségkovácsoló programnak tartották.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg és várhatóan jövő év végéig tart.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság