Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Örökbefogadás és gyűjtés

Örökbefogadás és gyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyepmesteri telepen most is több mint 100 kutya várja, hogy gazdára találjon, ezért péntektől-vasárnapig örökbefogadó és adománygyűjtő akciót szervez az Új Nap Egyesület az egyik gyöngyösi bevásárlóközpontban. Az adományozók december 13-án 14-én és 15-én tudják támogatni a menhelyet a kitelepült egyesületnél, de ezen kívül az év minden napján fogadják a kutyaszeretők segítségét.

Ott jártunkkor a 3 kutyusból már csak egy várta, hogy valaki hazavigye, ugyanis ismét – idén utoljára örökbefogadó és adománygyűjtő napokat szerveztek az Új Nap Egyesület dolgozói az egyik gyöngyösi bevásárlóközpontban. Pál Ivett az egyesület vezetője fontosnak tartja, hogy minél több árva kutya találjon gazdára, igazi családra, főként, hogy közeleg az év egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony.

– Közeledik a karácsony és szerintem ilyenkor mindenkinek jobban megenyhül a szíve, sokkal érzékenyebbek az emberek, mint az átlag hónapokban. Mindig fontosnak tartjuk az örökbefogadást, de ilyenkor mi is úgy vagyunk vele, hogy nagyon rossz azt nézni, hogy pláne ebbe a hideg, esős időben mennyi kutya van a telepen és mennyien várnak gazdára – sorolta Pál Ivett, az Új Nap Egyesület vezetője.

Az egyesület mindig szívesen fogadja, az adományokat – legyen az konzerv, táp, papírtörlő vagy tisztítószer, de a legnagyobb ajándék az, ha minél több kutyát fogadnak örökbe, hiszen a telepen most is több mint 100 kutya várja, hogy hazavigyék.

A vezető most is hangsúlyozta, hogy felelősségteljesen gondolják át az örökbefogadók, hogy melyik típusú kutya az, ami az életükbe, családjukba illik, hiszen nem eldobható ajándékok, hanem egy életre szóló társak.

– Se a gyerek sem a kutya nem kéredzkedik be a családba, mi felelős felnőtt emberek döntünk az ő sorsaikról, úgy hogy ezerszer át kell gondolni. Sajnos tavaly is volt rá példa, hogy hazaviszik karácsonyra a kölyökkutyát „cuki-muki”, ilyenkor otthon vannak egy-két hétig vagy pár napig a család tagjai és utána jönnek a gondok. Egy kiskutyát nevelni kell, szocializálni kell, szobatisztaságra kell szoktatni. Bízunk benne, hogy idén egyre kevesebben fognak kint landolni majd az utcán vagy menhelyeken – hangsúlyozta.

Az állatbarátok fontosnak tartják, hogy támogassák az egyesületet, hogy az ebeknek jobb sorsa legyen. Fixi is már az új gazdijánál töltheti az ünnepeket.

Ha valaki szeretné segíteni a menhelyet vagy örökbefogadni, az még a hétvégén megtalálja az Egyesületet a gyöngyösi bevásárlóközpontban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság